58 metų vyriškis gyvena vos aštuonerius namus turinčiame Pakarpatės kaime, kurį supa tik kalnai ir miškai. Kiekvieną ankstyvą pavasarį jis keliauja į artimiausią mišką ieškoti briedžių numestų ragų. Tačiau paskutinio pasivaikščiojimo žmogus neužmirš iki, kaip sakoma, „grabo lentos” – rašo „Fakt”.

Jis net nepastebėjo, kaip atsidūrė prie meškos guolio ir tik išgirdęs riaumojimą suprato, koks pavojus jam gresia. Vyriškis bandė pasislėpti po medžiu, tačiau meška jam vožė per galvą ir parvertė ant žemės. „Mačiau didžiulį meškos snukį ir varvančias seiles”, – prisimena K. Kwiatkowskis.

Meška savo aštriais, it peilio ašmenys, nagais pradėjo draskyti jo galvą, o iltis suleido į ranką, koją ir pečius. Paskui vyriškį papurtė tarsi lėlę ir trenkusi žemėn, nušuoliavo į mišką.

Vyriškis vargais negalais paršliaužė namo, iš kur jį į ligoninę išvežė greitoji pagalba. Medikai susiuvo 30 žaizdų. Specialistai mano, kad jį išgelbėjo tai, kad nebėgo, nešaukė, o stovėjo tarsi sustingęs, veidą uždengęs rankomis.

Specialistų nuomone, rudosios meškos – pats pavojingiausias žvėris Lenkijos miškuose. Ypač daug jų gyvena kalnų regionuose. Meškos sveria nuo 250 iki 300 kilogramų ir vidutiniškai gyvena 25 metus. Nors meškos vengia žmonių, tačiau nelaukti susitikimai su jomis labai pavojingi. Vienintelė išsigelbėjimo priemonė: kristi veidu į žemę ir nejudėti.