Galima rasti
Gamtininkas Deividas Makavičius sako, kad nors grybų sezono pikas būna rudenį, jų galima rasti ir kitais metų laikais, o norintys gali grybų pasirinkti ir žiemą. Tiesa, negausiai ir ne pačių populiariausių.
„Esu per atlydžius ir gruodžio mėnesį tarp samanų radęs voveraičių, kurios atrodė geros, šviežios ir tinkamos vartoti. Tačiau jei jos būtų permirkusios, pažliugusios – jos jau nebetiktų. Yra tekę miške rasti ir jau į ledą sušalusių grybų, įdomumo dėlei tokį buvome parsinešę namo pasižiūrėti, koks jis bus atsileidęs. Iš tikrųjų jam atitirpus liko tik žliugėsiai“, – sako pašnekovas.
Grybaujant vėlų rudenį ar žiemą svarbu suprasti, kad grybai gali būti jau netinkami vartoti.
„Žmonės dažnai mano, kad prasidėjo šalnos – grybai nebetinkami naudoti. Tada kyla klausimas, o kaip tuomet su šaldytais grybais, kuriuos žmonės laiko šaldytuvuose? Žmonės savo namų šaldytuvuose gali šaldyti, tačiau tokių grybų ilgai laikyti nepatartina.