Praėjusiais metais du bičiuliai, Povilas Verslovas ir Mindaugas Bepirštis, sumanė pratęsti vasarą gerais darbais. Į rezervato kopas atvesti savanoriai pušeles rovė rankomis ir kapojo kirviais, taip pat paplūdimiuose rinko šiukšles. Širdį kertant medžius skauda, tačiau kitu atveju metai kiti – ir Pilkųjų kopų buveinių apskritai neliktų. Tuomet neturėtume, kuo grožėtis patys ir ką parodyti gausiai čia suplūstantiems užsienio turistams. Pušys it į krantą atsiritanti jūros banga pabyra ir žaibiškai plinta atvirose, dar neužžėlusiose teritorijose. Kaip apsauginio kopagūbrio tvirtinimas ankstyvą pavasarį, taip ir medžių bei krūmų šalinimas atvirose vietovėse – Baltųjų ir Pilkųjų kopų buveinėse, yra nuolatinis Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos uždavinys. Tik šiam uždaviniui reikia didžiulių pajėgumų. Ką keli parko darbuotojai gali nudirbti per savaites ar mėnesius, biuruose savo energijos neišlieję savanoriai supuolę padaro per kelias dienas.

Vaikai, įmonių kolektyvai, darbą Nidos kavinukėse baigę jaunuoliai, rašytojai, bedarbiai ir netgi pensininkai – toks margumynas žmonių ir profesijų atsiliepė į jaunuolių pasiūlymą ir noriai griebėsi kirvio.

„Palikit mane čia. Debesys ir miškai mano kraujyje. Ir vanduo. Ir smėlis. Ir širdis ne galvoje. Po kojomis mirusio paukščio skeletas, balti žuvies kaulai žolėje. Virš vandens – oriai, lėtai sklendžia erelis žuvininkas. Ir niekada čia nebūsi valdovas, nes visi čia vienodai lygūs“, – rašė garsi vestuvių planuotoja L. Vagonė savo blog'e.

„Kviečiu visus rasti iki rugsėjo pabaigos laiko susitikti su tokia Nerija. Nuostabesnės vietos padaryti kažką gero negaliu dabar sugalvoti. Sakau dar kartą: bent pabandykit įsiprasminti“, – ragino savanorė Laura.

Visą rugsėjį Kuršių nerijoje laukiami visi kas nori išmokti paprastumo ir kantrybės. Norintys turėtų skambinti telefonu 867745071 Mindaugui Bepirščiui. Daugiau informacijos – „Facebook“ puslapyje.