„Gyvenu Liepkalnyje. Šalia gyvenamųjų namų nuo senų laikų stovi tokie bokštai armatūriniai, kurie turėjo nušviesti lėktuvams nusileidimo kelią. Jie yra 1952 metų statybos. Jie tuo metu priklausė oro uostui. Bet dabar jie jau daugybę metų jokios funkcijos neatlieka. Tie bokštai kelia grėsmę, gali nukristi, nes yra neprižiūrimi. Pasižiūrėkit, kokio aukščio tas bokštas ir namas. Jei jis nukris, tai bus reikalų“, - skundėsi Liepkalnyje gyvenanti moteris.

Statiniai buvo pamiršti

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Būsto administravimo skyriaus Statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėjas Tauras Varenbergas GRYNAS.lt teigė, kad statiniai priklauso oro uostui, bet buvo pamiršti.

„Tai artėjimo žiburių apšvietimo stulpai, kurie nenaudojami 20-30 metų. Jie priklausė Lietuvos civilinės aviacijos valdybai. Lietuvos civilinės aviacijos valdyba 1990 metais buvo pertvarkyta, o minėti artėjimo žiburių apšvietimo stulpai buvo „pamiršti“ ir neperimti Vilniaus oro uosto žinion, todėl šiuo metu yra neprižiūrimi. Apžiūrėjus artėjimo žiburių apšvietimo stulpus nustatėme, kad jie gelžbetoniniai, būklė patenkinama, tiesioginės grėsmės greta esančių žmonių gyvybei ir sveikatai jie nekelia“, - teigė T. Varenbergas.

Pasak pašnekovo, savivaldybė siekdama, kad minėti statiniai būtų prižiūrimi arba demontuoti, kreipsis raštu į buvusį statinių savininką – Vilniaus miesto oro uosto administraciją su prašymu paaiškinti dėl minėtų statinių tolimesnio naudojimo ir priežiūros arba jų demontavimo.

Apie stulpus nieko nežino

Kuriozinė situacija, tačiau panašu, kad pats oro uostas stulpus pamiršo ir apie juos nieko nežino.

Vilniaus oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė GRYNAS.lt patikino, kad apie šiuos stulpus oro uostas nieko nežino ir, darbuotojų žiniomis, oro uostui minėtieji stulpai nepriklauso.

Nepaisant to, savivaldybė nepraranda vilties demontavimo darbus patikėti Vilniaus oro uostui.