„Habil. dr. E.Šimkūnaitė – įžymi XX a. vaistinių augalų propaguotoja ir tyrinėtoja, liaudies medicinos žinovė“ – ši žinia įspausta ant lietuviško medžio paminklinio suolelio, kuris nuo penktadienio prasmingai papildė Botanikos sodo suolelių alėją.

Kaip mini E. Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo valdybos pirmininkė Birutė Karnickienė, šia iniciatyva kviečiama susimąstyti apie meilę Tėviškei, filosofinį požiūrį į augmeniją ir gamtos svarbą mūsų gyvenime.

Vilniaus universiteto botanikos sodo teritorijoje jau yra arti šešiasdešimties lankytojų padovanotų suoliukų, kurių atramose pritvirtintos lentelės byloja apie kiekvieno iš jų atsiradimo istorijas. Sodo lankytojai čia randa ramybę ir poilsį, gaivaus oro gurkšnį ir malonių įspūdžių, o kartu sužino daug naujo apie augalų pasaulį.

Tikimasi, jog atokvėpio valandėlė ir pamąstymai ant paminklinio E. Šimkūnaitės vardo suolelio įkvėps žmones gerbti, saugoti, mylėti bei puoselėti mus supančią aplinką, kurią taip mylėjo šviesaus atminimo Lietuvos Žiniuonė, palikusi Lietuvai neįkainojamus savo veiklos ir kūrybos turtus.