Kampanija, pavadinimu „Užpildyk tuštumą savo namuose“, taip pat siekiama išryškinti nepageidaujamų keturkojų problemą šioje pietrytinėje Europos šalyje, kur gyvūnų prieglaudos yra perpildytos ir benamiai šunys ilgai klaidžiojo gatvėse. „Gyvūnų globos kampanija prasidėjo praėjusį mėnesį.

Tai jau ketvirtos rungtynės, kuriose dalyvaujame, ir mes tikimės motyvuoti žmones. Jie pamatys žaidėjų atsivedamus šunis ir, galbūt, nuspręs juos globoti“, – sakė Ilfovo apskrities Gyvūnų apsaugos tarnybos darbuotoja Anca Florea. Iš 18 gyvūnų, kurie buvo pristatyti prieš futbolo rungtynes, trys jau surado naujus namus, o dar trys sulaukė susidomėjimo, „Reuters“ sakė A. Florea. Gyvūnus gali priglausti ir užsieniečiai, bet šalies futbolo federacija ir vietos veisyklos labiausiai orientuojasi į Rumuniją.

Šios kampanijos metu prieš kiekvienas rungtynes iki pat sezono pabaigos bus pristatoma po šešis šunis. Prieš „Academica Clinceni“ mačą su futbolo klubu „Botosani“ žaidėjai žengė į aikštę nešdamiesi šuniukus, iš kurių kiekvienas ryšėjo skarelę ir turėjo kortelę su vardu, kad žiūrovams būtų lengviau juos atpažinti prieglaudų svetainėse.