Jei liko virtų bulvių... rinkis bulvinukus

Reikės:
4 virtų bulvių
1 kiaušinio
šiek tiek miltų
šaukštelio krakmolo
druskos
aliejaus kepimui

Bulves sutrink iki košės, įmušk kiaušinį, įdėk porą šaukštų miltų, šaukštą krakmolo ir žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišyk. Formuok kotletukus, kepk juos įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanauk su grietine arba natūraliu jogurtu, rimtesnis variantas - spirgučių padažas.

Shutterstock, Vida Press nuotr.

Jei liko grikių... rinkis blynelius

Reikės:
dubenėlio (apie 2-2,5 puodelių) virtų grikių
1 didelio svogūno
1 morkos
1 kiaušinio
kelių šaukštų grietinės
šiek tiek miltų
šiek tiek druskos
mėgstamų prieskonių
aliejaus kepimui

Įkaitusioje keptuvėje pakepink tarkuotą morką ir smulkintą svogūną. Į didesnį dubenį sukrėsk grikius, sudėk pakepintą morką, svogūną, kelis šaukštus miltų ir grietinės, įmušk kiaušinį, dar žiupsnelį druskos ir mėgstamų prieskonių, viską gerai išmaišyk. Jei masė per skysta, sutirštink ją miltais, jei per tiršta, įmušk dar vieną kiaušinį arba įpilk šlakelį pieno. Blynelius kepk įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Patiek su natūralaus jogurto ir žalumynų (petražolių, krapų ar svogūnų laiškų) padažu.

Shutterstock nuotr.

Jei liko makaronų... pasigamink apkepą

Reikės:
dubenėlio makaronų
smulkintos mėsos (tai gali būti pieniškos dešrelės, vištienos krūtinėlė ar mėsos faršas)
1 svogūno
1 saldžiosios paprikos
2 kiaušinių
šiek tiek tarkuoto sūrio
druskos
pipirų

Į stiklinę (arba silikoninę) kepimo formą sudėk virtus makaronus, suformuok iš jų pagrindą. Įkaitintoje keptuvėje pakepink smulkiai supjaustytus svogūnus ir saldžiąją papriką, sudėk smulkintą mėsą ir įberk šiek tiek druskos. Pakepintas daržoves ir mėsą paskleisk ant makaronų, užpilk kiaušinių plakiniu. Galiausiai sutarkuok gabalėlį sūrio, įmaišyk į jį šiek tiek pipirų ir užbarstyk ant apkepo, kepk orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Patiek su pomidorų padažu.

Shutterstock nuotr.