Trinta pupelių sriuba su graikiniais riešutais
Reikės:
500 g baltų pupelių,
0,5 stiklinės skaldytų graikinių riešutų,
3 svogūnų,
augalinio aliejaus.
Gaminimas. Nuplautas pupeles puode užpilkite 1,5-2 l vandens, uždenkite ir virkite, kol išvirs. Nuovirą nupilkite į indelį, o pupeles sutrinkite plakikliu. Atskieskite nuoviru, kiek reikės.
Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, pjaustytus žiedais.
Į nukaistą pupelių sriubą berkite smulkintus riešutus, pakepintus svogūnus ir pagardinkite druska.
Viską gerai išmaišykite, kaitinkite ant viryklės, kol užvirs, ir ant silpnos ugnies pavirkite dar 10 minučių. Išvirtą sriubą pagardinkite grietine (nebūtina) ir žiupsneliu smulkintų žalumynų.
Jautienos kepenėlių sriuba su žemės riešutais
Reikės:
800 ml mėsos sultinio,
150 g jautienos kepenų,
1 petražolės šaknies,
1 svogūno,
1 šaukšto miltų,
1 šaukšto sviesto,
1 stiklinės pieno,
1 kiaušinio trynio,
žiupsnelio skrudintų žemės riešutų.
Gaminimas. Pašalinkite kepenų plėves, supjaustykite kepenis gabalėliais, pakepinkite su smulkinta petražolės šaknimi bei svogūnais ir šiek tiek patroškinkite.
Kol kepenys troškinsis, paruoškite baltą padažą (iš sviesto, miltų ir pieno). Į puodą per sietelį pertrinkite troškintas kepenis ir sumaišykite su perkoštu baltu padažu. Supilkite sultinį ir kaitinkite ant viryklės, kol užvirs.
Kiaušinio trynį šiek tiek paplakite, atskieskite karštu pienu ir pavirkite, kol ims tirštėti. Tada supilkite į sriubą. Kai sriubą išpilstysite į lėkštes, pagardinkite sviestu ir skrudintais žemės riešutais.
Brokolių sriuba su migdolais
Reikės:
300 g brokolių,
1 stiklinės migdolų pieno,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
2 šaukštų augalinio aliejaus,
saujelės migdolų riešutų,
žalumynų,
druskos,
pipirų.
Gaminimas. Brokolius išvirkite pasūdytame vandenyje. Smulkintą svogūną šiek tiek pakepinkite aliejuje, o baigus kepti suberkite ir smulkintą česnaką.
Užkaiskite migdolų pieną. Brokolius ir svogūnus susmulkinkite elektriniu plaktuvu, galite įlieti šiek tiek vandens, kad sriuba būtų skystesnė.
Į daržovių tyrę supilkite karštą pieną ir smulkintus migdolus, pagardinkite druska, pipirais, žalumynais. Sriubą valgykite su džiūvėsėliais.