Ne dabar, o dar prieš vestuves su Russellu Brandu, su kuriuo jau nebegyvena. Iš tos laimės, kad sutiko tokį vyrą, ji priaugo svorio. Tuoj pasklido kalbos, kad dainininkė laukiasi. Tačiau, kai paaiškėjo, jog šeimos pagausėjimo nebus, nereikalingi kilogramai tapo problema.

Ir tada K. Perry nusprendė išmėginti Pasternako „5 Factor Diet". Šios dietos laikosi: Eva Mendes, Alicia Keys, Lady Gaga, Megan Fox, Kate Beckinsale, Katy Perry, Amanda Seyfried.

Esmė - skaičius 5 reiškia elementus, kurių privalo būti kiekviename patiekale: baltymų, angliavandenių, ląstelienos, riebalų ir skysčių. Dietos pasekėjai laikosi 5 žingsnių: valgo 5 kartus per dieną ir patiekalus, kuriuose yra ne daugiau kaip 5 ingredientai. Nusikalsti galima vieną dieną per savaitę, kai galite valgyti viską, ką norite, rašo mail.ru.

O dabar smulkiau, kaip elgėsi Katy:

1. Valgė 5 kartus per dieną. Kai valgai mažiau ir dažniau, ranka nebesitiesa link nesveikų užkandžių, kadangi nebejaučiate alkio.

Katy Perry, pavyzdžiui, koncentravosi į baltymus: valgė mėsą, žuvį, kiaušinius ir daržoves, tačiau ne daugiau kaip 450 g baltyminių produktų per parą. Iš skysčių rinkosi žaliąją arbatą ir geriamąjį vandenį. Salotas gardino tik citrinų sultimis.

Žvaigždės pusryčiai būdavo grūdai su liesu pienu arba omletas; pietūs - kalakutiena su salierais, vištienos krūtinėlė, pomidorų sriuba arba salotos su tunu; vakarienė - jūros gėrybės, daržovės. Užkandžiai - vaisiai, liesi pieno produktai, grūdai.

2. Stengėsi gaminti maistą (bent jau pagrindiniams valgymams) iš 5 ingredientų, būtinai - naudingų.

3. Valgė daugiau šviežių produktų nei termiškai apdorotų. Remiantis H. Pasternaku, maisto ruošimas neturi trukti ilgiau nei 5 minutes. Aišku, tai labai siektina, bet ar visada įmanoma? Tačiau šviežių daržovių salotos vakarienei - visai geras pasirinkimas.

4. 5 kartus per savaitę po 25 minutes skyrė fitnesui. Apšilimas - bėgimo takelis arba šokdynė. Paskui 5 minutės - jėgos pratimai viršutinei kūno daliai (atsispaudimai ir pratimai su svarmenimis). 5 minutės - apatinei kūno daliai, klubams ir kojoms (pritūpimai, mostai, pratimai su treniruokliais). Tuomet skyrė dėmesį pagrindiniam dalykui - presui ir nugaros raumenims. Paskutinės 5 minutės - intensyviai kardiotreniruotei (bėgimas, šokiai ir šokdynė, tačiau intensyviau nei per apšilimą).

5. Kartą per savaitę pamiršdavo dietą - mėgaudavosi savo įprastu maistu. Be to, Katy spausdavosi ananasų sultis - jos padeda deginti riebalus. Žalioji arbata sumažina cukraus kiekį kraujyje, taigi numalšina alkio jausmą.