Dažniausiai punšas yra teikiamas šaltas, kaip priedas geriant kavą, arba karštas. Šalti punšai gaminami puodukuose ir patiekiami su daug ledo bei vaisiais.

Tačiau punšą galima pasigaminti pagal kiekvieno skonį. Yra begalės jo receptų, kelis iš jų pateikiame Jums pabandyti.

Svarbiausia - nepiktnaudžiaukite!

Kavos punšas
Reikės:
400 ml stiprios kavos,
4 šaukštų cukraus,
100 ml romo,
100 ml konjako.

Gaminimas. Išvirtą kavą atvėsinkite ir sumaišykite ją su cukrumi, įpilkite romo ir konjako. Norėdami atsivėsinti punšą pagardinkite ledukais.

Itališkas punšas
Reikės:
1 l baltojo vyno,
70 g cukraus,
3 šaukštų citrinos sulčių,
1 apelsino sulčių,
100 ml konjako.

Gaminimas. Sumaišykite baltąjį vyną, cukrų, citrinos bei apelsino sultis ir konjaką. Įpilkite dar 2-3 stiklines šilto virinto vandens ir pašildykite iki 70 C. Šis punšas geriamas karštas.

Karališkas punšas
Reikės:
200 ml apelsinų sulčių,
200 ml citrinų sulčių,
200 ml ananasų sulčių,
70 g cukraus,
500 ml romo,
2 l vaisvandenių (aš naudoju „Sprite").

Gaminimas. Sumaišykite apelsino, citrinų, ananasų sultis kartu su cukrumi. Maišykite, kol cukrus ištirps ir tada supilkite romą. Prieš tiekiant supilkite vaisvandenius ir pridėkite ledo gabaliukų.

Granatų punšas
Reikės:
300 g granatų,
200 g kriaušių,
200 ml apelsinų likerio,
700 ml putojančio vyno.

Gaminimas. Sumaišykite granatų žirnelius, smulkintas kriaušes kartu su apelsinų likeriu. Tada palengva supilkite šampaną. Įberkite ledukų.

Alaus punšas
Reikės:
3 kiaušinių,
60 g cukraus,
1 šaukštelio malto muskato,
1 šaukštelio malto imbiero,
1 l šviesaus alaus,
150 ml konjako arba džino.

Gaminimas. Kiaušinius išplakite su cukrumi, muskatu ir imbieru. Maišykite tol, kol cukrus ištirps. Alų užvirinkite, įpilkite konjaką arba džiną, šiek tiek pašildykite, ir pamažu supilkite kiaušinio plakinį, gerai išmaišykite. Šis punšas geriamas šiltas.