1. Šparagai
Galbūt geriausiai žinoma daugiametė daržovė. Savo derlių šparagai duoda pavasarį. Ūglių derlius pradedamas imti trečiaisiais metais po sodinimo. Juose gausu baltymų ir vitaminų, kalio, magnio, fosforo.
Šparagai vienoje vietoje gali augti 15–20 metų.
2. Topinambai
Sultingas ir saldus šakniavaisis. Tai daugiametis augalas, gali būti vartojami žali arba virti, kaip bulvės, primena riešutų skonį.
Patys augalai gali išaugti gana aukšti, kaip saulėgrąža. Gumbai kasami rudenį, o jei paliekami žemėje (arba persodinami po derliaus nuėmimo), sėkmingai užderi ir kitais metais.
Artišokai užima mažai vietos, tačiau gali užaugti iki 2 metrų aukščio. Kaip ir daugumą daugiamečių vaisių, reikia kelerius metus juos auginti, kol subręsta.
Žiedpumpurius galima skinti nuo rugpjūčio pradžios ir dažniausiai visą rugsėjį.
Tai daugiametės daržovės, kurios tinka ne tik valgyti, bet ir spalvingai papuošti jūsų svetainę. Rabarbarai paskanina pyragus su braškėmis.
Rabarbarai vienoje vietoje auga 10 metų ir ilgiau.
Nors tai vargu ar gali būti vadinama daržove (greičiau prieskoniu augalu). Krienai yra daugiametis augalas, turintis daug geležies, fosforo ir kalio druskų.
Sodinimui krienų šakneles reikia pasiruošti dar rudenį. Jų derlius taip pat dažniausiai kasamas rudenį.
6. Rūgštynės
Sėti rūgštynes galima nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens. Skinti derlių geriausia augalui peržiemojus.
Šis daugiametis augalas turi vitaminų C, A, B2, PP, mineralinių druskų - geležies, kalio.