Tačiau „7 Pack“ mitybos specialistė Eglė Vasiliauskaitė teigia, jog ne visi produktuose esantys riebalai yra kenksmingi, netgi priešingai – jie gali būti labai naudingi žmogaus organizmui, o prierašas „becukris“ ant produkto pakuotės neretai gali slėpti kitus sveikatai kenksmingus priedus.
Esame įpratę girdėti, jog bene didžiausias sveikos mitybos propoguotojų priešas yra riebalai, todėl asmenys, nusprendę koreguoti mitybos įpročius, visų pirma jų ir atsisako. Tačiau, mitybos specialistės teigimu, nedidelis riebalų kiekis yra reikalingas normaliam organizmo funkcionavimui – tereikia tinkamai pasirinkti produktus. Tokius, kurie aprūpintų organizmą, jo netukindami ir nekeldami sveikatos problemų.
Vis dėl to, specialistė pataria, jog norint išsaugoti gerą savijautą ir teisingai sureguliuoti mitybą, svarbu riboti „blogaisiais“ vadinamų, sočiųjų riebalų suvartojimą.
„Sotieji riebalai ne be reikalo vadinami blogaisiais – jų vartojimas padidina kraujyje mažo tankio lipoproteinų kiekį, todėl gausus sočiųjų riebalų rūgščių vartojimas sukelia riziką sirgti lėtinėmis, ypač – vainikinių širdies kraujagyslių, ligomis. Be to, vartojant daug sočiųjų riebalų, gali sutrikti organizmo gebėjimas pašalinti cholesterolio perteklių iš kraujo. Iš šių riebalų rūgščių gaunamos energijos kiekis neturėtų sudaryti daugiau kaip 10 proc. per parą gaunamo energijos kiekio, tačiau dietų besilaikantys žmonės dažnai nežino, jog ne tik gyvulinės kilmės produktuose, bet ir jūros gėrybėse, pieno produktuose, kokoso, palmių aliejuose yra gausu sočiųjų riebalų“, – pabrėžė mitybos specialistė.
„Becukris produktas ne visuomet yra sveikas ir nekaloringas. Geriausias pasirinkimas, norint išvengti sveikatos problemų bei pasiekti ar išlaikyti norimas kūno formas, yra natūralūs produktai iš gamtos. Neapsigausite rinkdamiesi vaisius, daržoves, salotas, riešutus ir džiovintus vaisius ar jų mišinius – užkandžiams idealiai tinka nedidelės, bet maistingos „1GO“ porcijos. Pastaruosiuose yra organizmui naudingų riebalų, natūralių vitaminų – E ir B grupės, mineralų: geležies, kalcio, kalio, mangano“, – patarė E. Vasiliauskaitė.