Taip pat, valgydamos cukinijas, stiprinsite savo širdį bei kraujagysles. Cukinijos tiks sergančioms diabetu, mažakraujyste, alergija ar gastritu.

100 g cukinijų turi 24 kcal, taigi jas galite valgyti kilogramais! Ir dar gausite įvairiausių vitaminų bei mikroelementų kompleksą.

Pabandykim pasigaminti keletą patiekalų.

Įdaryta cukinija

Reikės:

  • 1 cukinijos,
  • 1 pomidoro,
  • 1 svogūno,
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • petražolių ir baziliko,
  • 1 morkos,
  • 2-3 pievagrybių,
  • 5 g kieto fermentinio sūrio,
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • 50 ml balto sauso vyno,
  • druskos, pipirų.

Gaminimas:

Nupjaukite aguročiui uodegytę ir padalinkite išilgai. Išskobkite minkštimą, kad gautumėte dvi valteles. Minkštimą susmulkinkite. Taip pat smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, grybus, o morką sutarkuokite. Pomidoro žievelę nulupkite, apliejusios jį verdančiu vandeniu, ir smukliai tą raudoną kamuoliuką supjaustykite.

Visą, išskyrus cukiniją, apkepinkite su alyvuogių aliejumi keptuvėje ant mažos ugnies, uždengusios keptuvę dangčiu. Paskui suberkite cukiniją, druską, pipirus, smulkintus žalumynus, įpilkite vyną ir kaitinkite, kol skystis išgaruos (apie 15 min.).

Cukinijos laivelius pabarstykite druska, dėkite į sviestų išteptą kepimo indą ar skardą ir prikrėskite įdaro (turi būti su kaupu). Užberkite tarkuoto sūrio ir kiškite patiekalą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 valandą. Orkaitės neatidarinėkite.

Cukinijų uogienė

Reikės:

  • 1 kg cukinijų,
  • 1 kg cukraus,
  • 1-2 citrinų.

Gaminimas:

Cukinijos minkštimą supjaustykite kubeliais, o citrinas - skiltelėmis (jei imsite 1 citriną, tada nebus taip rūgštu). Viską sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite 1 valandai. Toliau statykite puodą ant ugnies.

Kai cukinija pradės virti, nukaiskite ir palaukite, kol masė taps kambario temperatūros. Paskui vėl statykite puodą ant viryklės ir virkite uogienę 40-45 minutes.

Beje, jei norite, kad skonis būtų įdomesnis, galite į uogienę įtarkuoti imbiero.