Savaitgalio pyrago spalva panaši į sakurų žiedų spalvą. Jei dėsite daug mėlynių, turėsite ryškų violetinį pyragą, jei daug vyšnių/braškių/serbentų, skanausite dar kitokių spalvų ir ryškumo pyragu. Šaldytos ar šviežios uogos puikiai tiks šiam gaiviam savaitgalio desertui. Ir ne griekas svečiams patiekti!
22 cm skersmens pyragui
Reikės:
500 g. varškės,
1 puodelio šaldytų uogų (naudojau mišinį, kuriame buvo keletas braškių, serbentų, vyšnių),
4-5 šaukštelių želatinos,
2-3 šaukštelių tirpinto medaus,
120 ml kokoso pieno,
1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Gaminimas. Ištirpinti želatiną. Užkaisti puode kokoso pieną, sudėti želatiną. Ant silpnos ugnies šildyti, kol želatina ištirps visiškai.
Varškę su uogomis, vanile, medumi sutrinti elektriniu trintuvu. Supilti kokoso pieną į varškės masę. Gerai išmaišyti.
Supilti masę į paruoštą indą ir dėti nakčiai į šaldytuvą.
Vaišinki ir vaišinkitės!
Recepto autorė: http://keistaipaprasta.blogspot.com