Siūlome išbandyti „Shimai sushi & wine“ virtuvės šefų rekomenduojamą „Sushi Sake Masago“ receptą. Jie tvirtina, kad tai nuostabus patiekalas visai šeimai, kuriame labai nedaug kalorijų.

REIKĖS:

- Virtų sušių ryžių 130 g;

- Ryžių acto;

- Pusės jūros dumblio lapo;

- Lašišos filė 30 g;

- Agurko 15 g;

- Avokado 15 g;

- Masago (stintų) ikriukų 20 g (jų galima rasti žuvies skyriuje daugumoje didžiųjų prekybos centrų);

- Majonezo 15 g;

- Vasabio pastos;

- Sojos padažo;

- Marinuoto imbiero.

GAMINIMAS:

Išverdame sušių ryžius (vandens ir ryžių proporcija: 1 kg ryžių verda viename litre vandens). Ant nedidelės ugnies kaitiname ryžių actą, įberiame cukraus ir druskos pagal skonį. Šildome tol, kol ištirps cukrus. Svarbu – neperkaitinti acto.

Išvirtus ir dar karštus ryžius pašlakstome paruoštu ryžių actų ir viską atsargiai maišome.

Bambukinį kilimėlį apvyniojame maistine plėvele (taip kilimėlis tarnaus ilgiau). Ant rankų uždedame lašelį majonezo, kad ryžiai neliptų prie rankų.

Agurką pjaustome juostelėmis, minkštąją dalį su sėklomis pašaliname.

Imame vieną jūros dumblio juostelę ir pasidedame ant bambukinio kilimėlio. Jūros dumblio abi pusės skirtingos – viena šiurkšti, kita slidi. Ant šiurkščiosios dumblio pusės dedame kamuolėlį ryžių ir paskirstome tolygiai, palikdami apie 1 cm kraštelį išilgai lapo be ryžių.

Tolygiai ant ryžių paskirstome ikrus.

Nuotr. „Shimai sushi & wine“

Apverčiame mūsų būsimus sušius ant ryžių, ant dumblių lapo dėliojame kitas sudedamąsias dalis.

Pirmiausia išilgai dedame majonezą per dumblio vidurį, tuomet daržoves ir lašišą.

Nuotr. „Shimai sushi & wine“

Su bambukiniu kilimėliu susukame ritinėlį, suteikdami jam kvadratinę formą. 

Nuotr. „Shimai sushi & wine“

Supjaustome pagamintus sušius į 8 dalis. Prieš pjaustant, peilį trumpam įmerkite į vandenį, kad neliptų ryžiai. 

Gabalėlius gražiai išdėliojame lėkštėje, patiekiame su sojos padažu, vasabiu ir marinuotu imbieru.

Aštrumo mėgėjai vasabio pastą gali dėti ant kiekvieno sušio gabalėlio, kurie mėgsta švelnesnį skonį – pastos gabalėlį gali įmaišyti į sojos padažą. 

Po sušio užsikandus imbieru - atnaujinsite skonių receptorių jusles.

Nuotr. „Shimai sushi & wine“

KONKURSAS KONKURSAS KONKURSAS!!!

Esi sušių gerbėjas ir moki juos sukti kaip sušių meistras?! Nufotografuok savos gamybos sušius, įkelk nuotrauką į 5braskes.lt feisbuko paskyrą, trumpai parašyk, iš ko juos gaminai, ir laimėk „Shimai sushi & wine“ prizus

Pirmosios vietos nugalėtojui atiteks romantiška vakarienė žvakių šviesoje su užkandžiais, sušiais ir vynu dviems. 

Antrosios vietos laimėtojas gaus pasirinktas dvi porcijas sušių. 

Nagi, paraitojam rankoves, apsivyniojam kilimėlius ir SUKAM!