Kuo geras receptas? Vištiena pasimarinuoja labai greitai, o įdarui skirtas mėtas (jei jas mėgstate) galite keisti saldžiąja arba marinuota paprika, petražolių ar šalavijų lapeliais.
Vakarienė čia numatyta 2 žmonėms. Praktikuojuos namie - noriu pakviesti man patinkantį vyrą vakarienės.
Reikės:
300 g vištienos filė,
60 ml natūralaus jogurto,
4 šaukštų sezamo sėklų,
0,5 citrinos,
4 mėtos lapelių,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus.
Gaminimas. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 laipsnių. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 2-3 minutėms.
Paruoškite marinatą. Mėtą nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite peiliu. Į indelį su jogurtu suberkite mėtas, išspauskite pusės citrinos sultis ir viską gerai išmaišykite.
Vištienos filė gabalėlius išdėliokite ant pjaustymo lentelės, ištepkite marinatu tik vieną paviršių ir palikite marinuotis 5-7 minutėms. Paskui pabarstykite sezamo sėklomis ir susukite filė suktinukus, kad marinatas būtų viduje. Suverkite suktinukus ant iešmelių.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant stiprios ugnies ir apkepkite suktinukus apie 2 minutes iš kiekvienos pusės. Vištiena turi dailiai paskrusti.
Pakeptus suktinukus-vėrinukus (arba suktus vėrinukus) dėkite į kepimo formą, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 10-12 minučių. Paruoštus vištienos vėrinukus numaukite nuo iešmų ir patiekite su šviežių daržovių salotomis arba makaronais (čia tuo atveju, jeigu mėtas keisite paprika).