Gaminau begales kartų, maišiau įvairią mėsą - na, gardu, ir tiek. Geriau vieną kartą pabandyti, nei dešimt kartų gražiais žodžiais apdainuoti :) Tikrieji tefteliai ruošiami iš jautienos faršo, kurį rekomenduoju naudoti ir Jums.
Tefteliams reikės:
500 g jautienos faršo,
100 g ryžių,
1 svogūno,
1 morkos,
1 šaukšto majonezo,
mėsos prieskonių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Padažui reikės:
0,5 stiklinės vandens,
4 šaukštų pomidorų padažo,
2 šaukštų grietinės,
2 šaukštų majonezo,
1 šaukšto miltų,
druskos.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Orgazmo dieta: padės patirti JĮ kas 30 sekundžių
26 nuostabios vestuvinės suknelės
Baltymų keksiukai su pistacijomis ir aguonomis
Gaminimas. Ryžius išvirkite, tačiau nepervirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Morką sutarkuokite smulkia tarka ir apkepinkite kartu su svogūnais, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
Faršą sumaišykite su ryžiais, morkomis, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, prieskonių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo formą.
Sumaišykite padažo ingridientus ir užpilkite kukulius. Viską uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 50 minučių. Kepimo pabaigoje foliją nuimkite ir dar apie 5-10 min. pakepkite, kad gražiai apskrustų.
Jei padažas neapsemia teftelių, karts nuo karto kepdamos apipilkite jų viršų padažu.
Skanaus!
Shutterstock nuotr.