Mes dalinamės naudinga informacija, kaip patikrinti kiaušinių kokybę.
Jei norite maitintis sveikai ir jums svarbi maisto produktų kokybė, siūlome jums žinoti kelis dalykus ir apie kiaušinius.
Jaunos vištos neretai deda kiaušinius su dviem tryniais. Kuo senesnė višta, tuo jos kiaušinis didesnis ( nuo 65 g svorio). Įdomu tai, kad tokiuose kiaušiniuose net 70 – 80 procentų mažiau cholesterolio nei jaunų vištų kiaušiniuose.
Atkreipkite dėmesį į nevirto kiaušinio trynio spalvą. Geriausias kiaušinio trynys yra oranžinis. Kuo jo spalva sodresnė, tuo geriau! Jei trynio spalva blankiai geltona, tai ženklas, kad vištos gyvenimo sąlygos buvo blogos. Tokius kiaušinius deda ir sergantys naminiai paukščiai.
Kiaušinius kambario temperatūroje galima laikyti apie 20 dienų. Šaldytuve jie išsilaiko dar ilgiau. Todėl kaip patikrinti, ar jis šviežias?
Kiaušinio lukštas yra laidus orui. Įsidėmėkite, kad kuo kiaušinis lengvesnis, tuo jis yra senesnis, nes į jį su laiku patenka vis daugiau oro. Ilgainiui pro lukštą prisikaupia tiek oro, kad net trinys išgaruoja.
Jei norite nustatyti, ar kiaušinis dar tinkamas vartojimui jo nepramušus, įmeskite į vandenį. Paviršiuje plaukiantį nedelsiant meskite į šiukšlių dėžę.
Jei išvirusio kiaušinio lukštas nusilupa sunkiai, vadinasi, jis buvo labai šviežias. Nes kuo senesnis kiaušinis, tuo lengviau nusilupa dėl atsiradusio oro tarpo.