Ypač tie baisumai išryškėja, kai mergina kalbasi mobiliuoju telefonu. Ranka - balta kaip numirėlės, o veidas - triskart rudesnis nei garsiosios advokatės. Gal čia naujas įvaizdis - atrodyti kaip saulėtuose kraštuose gerai padirbėjusiai (su visais drabužiais, žinoma) laukų darbininkei. Bet paprastai tokios merginos įsivaizduoja, kad dėl savo grožio nuveikė daug. O man taip norisi paimti ir pakišti jas po vandens čiaupu.

Nelabai suprantu, kodėl taip save gražina jaunos merginos, kurių oda - didžiausias jų turtas, jų pasididžiavimas. Jos dar neturi jokių raukšlių, jokių tamsių ratilų po akimis, o tokias keistas kaukes užsideda, kad ojojoj. Statybininkai glaisto sluoksnį ant sienų tepa plonesnį. Gal čia dėl to taip rudinasi, kad dantys atrodytų baltesni? Kitokių argumentų nerandu.

Pudrų įvairovė

Makiažo pagrindas yra bene populiariausia kosmetinė priemonė ir neabejotinai svarbiausia, kai kas rytą piešiame veidą. Tik ji neturi tapti kauke. Jos paskirtis - išlyginti ir maskuoti odos problemas: spuogelius, išsiplėtusius kapiliarus (aišku, geriau juos gydyti, o ne slėpti), pajuodusius paakius. Tačiau ne visos merginos žino, kaip išsirinkti tinkamą jos odos tipui kreminę pudrą.

Grožio salonuose - be galo didelis kreminių pudrų pasirinkimas. Bet pastarąjį dešimtmetį jos tiek patobulėjo, kad ne tik slepia odos nelygumus, bet ir ją prižiūri, maitina, drėkina, saugo, švelnina, pakelia, stangrina. Svarbiausia išsirinkti pagal odos tipą, spalvą bei amžių.

Svarbiausias kriterijus - atspalvis

Makiažo pagrindas neturi būti jūsų odos spalvos - turi ją koreguoti, o ne papildyti.
Rausvos, gaivios odos merginos turėtų rinktis smėlio spalvos kreminę pudrą. Jei oda gelsva, tai smėlio atspalvio su šiek tiek rausvu atspalviu. Merginos, kurių oda tamsi, tiks persiko atspalvio pudra. Apskritai, geriausia kreiptis į parduotuvės konsultantą: jis atsižvelgs į jūsų odos tipą, atspalvį, metų laiką ir patars, kokią priemonę rinktis.

Nenustebkite, jei jis pasiūlys net kelias pudras: viena bus makiažo pagrindas, o kita - šiek tiek tamsesnė, kuria galėsite koreguoti bei formuoti veido ovalą ir nosies formą. Šviesesne pudra reikėtų tepti paakius.

Bandyti tik ant veido!

Rinkdamosis kreminę pudrą, dauguma merginų daro klaidą: pasitepa ant rankos, pasižiūri ir perka. Beje, taip dažnai renkasi ir lūpų dažus. Tai klaida. Geriausia priemonę bandyti ant tos vietos, kuriai ji skirta. Juk lūpų, rankų bei odos spalva labai skiriasi. Todėl kreminę pudrą geriausia mėginti, ją tepant ant žandikaulio.

Kaip ir kaip norėtumėte, nesirinkite itin tamsios kreminės pudros. Atrodysite nenatūraliai, lyg Kūlverstuko giminaitė, be to, bus matyti pudros pasienio linija, besiribojanti su pagurkliu, ausimis, plaukais ties kakta.

Negadinkite savo išvaizdos ir per šviesia pudra - atrodysite išblyškusi ir nuvargusi.

Odos ypatumai

Makiažo pagrindo tekstūra priklauso nuo odos savybių bei amžiaus. Brandaus amžiaus moterims netiks tiršti kremai, kurie tik dar labiau išryškins raukšles. Populiariausias šiais laikais - skystas makiažo pagrindas-fluidas, kurį gali naudoti įvairaus amžiaus moterys. Jo privalumai - lengvai tepasi, o veido odos spalva atrodo tolygi.

Skysta, drėkinanti veidą pudra netinkama žiemą. Jos sudėtyje yra vandens, o šaltis ir vanduo tikrai nėra geriausi sveikos odos draugai. Tokia pudra (ir dar su UV filtru) ypač tinka vasarai.

Atspalvis ir metų laikai

Maitinamosios kreminės pudros dažniausiai yra tirštos. Kaip makiažo pagrindas jos tinka normaliai ir sausai odai. Pudrą geriausia ant veido paskirstyti teptuku arba kempinėle. Tačiau toks kremas visiškai netinkamas karštą vasaros dieną, taip pat paakiams bei ten, kur daug raukšlių (akių kampučiai, aplink nosį).

Kompaktinė toninė pudra - irgi populiarus moterų pasirinkimas. Ją naudoti paprasta, galima efektyviai paslėpti trūkumus. Ji labiau tinka mišriai ir riebiai odai.