O už receptą nuoširdžiausiai dėkojame poniai Lydai, 5 Braškių skaitytojai iš Vilniaus. Ji siūlo ir paprastą, ir zuikio su kiaušinių įdaru receptą. Pastarasis variantas labai gražiai atrodo, suraikius zuikį.

Reikės:
1 kg kiaulienos ir jautienos faršo,
2-3 kiaušinių,
0,5 stiklinės manų kruopų,
pieno,
1-2 nedidelių svogūnų galvų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
po 1 šaukštelį mairūno ir čiobrelių (jei norite).

Įdarui:
4-5 kietai virtų kiaušinių,
ryšelio petražolių.

Gaminimas. Į mėsą įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, smulkintus svogūnus, prieskonius. Minkykite, įpilkite pieno, kad būtų minkštesnis mėsos gabalas, kurį gerbiama Lyda vadina milžinišku kotletu.

Dėkite dalį mėsos į riebalais išteptą pailgą stačiakampę kepimo formą, tada vieną po kito išdėliokite virtus kiaušinius (kiaušinių gyvatėlė), užberkite smulkintų petražolių ir užklokite likusia mėsa. Tvirtai apspauskite ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite, kol iškeps, paruduos.

Galite ruošti zuikį ir be kiaušinių įdaro - paprastai, tačiau su kumpio juostelių užklotu.

Shutterstock nuotr.