Man visuomet patinka prisigalvoti visko iš likučių. Štai daržovių troškinio liko? Iškepu storutėlį omletą. Makaronų šeima nesuvalgė? Tebūnie apkepas.

Ne visuomet taip elgiuosi, tačiau kaip šeimoje būna nekalbadienių, taip ir nevalgiadienių – pagamini pagal alkano pilvo lūkesčius, o pasiūla būna didesnė nei paklausa :) Gerai, kad yra geros mamos ar anytos bei susibėgimai su draugėmis, kuomet apkalbami ne tik santykiai, vyrai ar vaikai, bet ir pasidalijama viena kita gudrybe.

Susiję straipsniai

Bet grįžkime prie varškėčių. Jeigu tų vakarykščių bulvių neturite, nesunku ir išsivirti, kol, tarkim, laikysite kaukę antt veido.

Pagerintiems varškėčiams reikės:
4-5 virtų bulvių,
300 g varškės,
1 kiaušinio,
1 stiklinės miltų,
1-2 šaukštų cukraus,
druskos,
sviesto.

Gaminimas. Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale (arba gerai ištrinkite grūstuvu), įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų. Užminkykite tešlą ir formuokite paplotėlius.

Juos dar galite apvolioti miltuose. Kepkite įkaitintame svieste iš abiejų pusių. Valgykite su grietine ar mėgiama uogiene.

Skanaus!

Pažymėti
Dalintis
Nuomonės