Brunėjaus sultono sūnus, kuris yra vienas iš turtingiausių pasaulio žmonių, vedė sužadėtinę Dayangku Raabi‘atul ‘Adawiyyah Pengiran Haji Bolkiah įspūdingoje ceremonijoje monarcho rezidencijoje, esančioje Brunėjaus sostinėje Bandar Seri Begavane.

Į neįsivaizduojamai prabangią ceremoniją susirinko poros draugai ir artimieji, šalies kilmingieji ir užsienio šalių atstovai. Tarpusavyje derantys jaunavedžių rūbai buvo siuvinėti deimantais, o droviai nuraudusi nuotaka rankose laikė puokštę ne iš gėlių, bet iš brangakmenių.

Šiais laikais įsimintiniausias vestuvių iškilmių momentas yra jaunųjų sodinimas į sostą – jaunieji, apsirengę kvapą gniaužiančia prabanga dvelkiančiais tradiciniais drabužiais sėdėjo paauksuotuose sostuose Istana Nural Iman rūmų Sostų menėje. 

„The Brunei Times“ rašė, kad ceremonijoje dalyvavo septynių Malaizijos valstijų vadovai ir Saudo Arabijos gubernatorius. Būtent šioje sodinimo į sostą ceremonijoje pora pasirodė kartu pirmą kartą nuo balandžio 5 d., kai prasidėjo iškilmės. Pora vilkėjo tradicinius malajiečių drabužius, nuotakos galvą puošė įmantrių nėrinių šydas. 22 m. 

Nuotaka, kuri dirbo sistemų duomenų analitike ir IT dėstytoja, buvo pasipuošusi kvapą gniaužiančia deimantų diadema su šešiais inkrustuotais lašo formos smaragdais. Jos kaklą puošė deimantų vėrinys, kurio centre puikuojasi trys vynuogės dydžio smaragdai, suknelę puošė priderinta segė su dviem inkrustuotais kiaušinio formos smaragdais.

Nuotaka avėjo išskirtinius Christiano Louboutino aukštakulnius, inkrustuotus Swarovskio kristalais, jos kulkšnį puošė stambus auksinis papuošalas.

Ceremonijos metu jaunavedžiai sėdėjo šalia ir meldėsi, o vienu metu užfiksuota, kaip sultonas glosto savo sūnaus ranką, kuria šis laimina nuotaką.

Sultonas iš skirtingų santuokų turi 12 vaikų – penkis sūnus ir septynias dukteris. Princas Abdulas Malikas yra šeštas sultono ir dabartinės jo žmonos, karalienės Salehos, kurią jis vedė 1965 m., sūnus.

Iškilmių metu į menę įžygiavo karališkoji sargyba, nešina apeiginiais skydais ir ietimis.
Po ceremonijos paprastai vyksta prabangus pokylis rūmų menėje, kurioje telpa iki 5 tūkst. svečių.
Vestuvių iškilmės trunka 11 dienų. Jas sekmadienį, balandžio 5 d., pradėjo karališkųjų piršlybų ceremonija. Jaunojo atstovas kreipėsi į jaunosios šeimą ir paskelbė jaunojo ketinimą siekti merginos rankos. Tai simboliškai reiškia iškilmių pradžią. Po to vyko „pudravimo“ ceremonija – abiejų šeimų nariai barstė poros delnus pudra ir tepė kvapiaisiais aliejais, vėliau surengta dovanų teikimo ceremonija.

Iškilmių renginius balandžio 15 dieną užbaigs padėkos maldų ceremonija.

Bandar Seri Begavane esantys prabangieji Istana Nural Iman rūmai yra didžiausi rezidenciniai rūmai pasaulyje. Jame 1788 kambariai, penki baseinai, 257 vonios kambariai ir garažas, kuriame telpa 110 automobilių.

Vėliau Brunėjaus jaunavedžiai persirengė vakariniais drabužiais vestuvių banketui. Princas Abdulas auksinį apdarą pakeitė oficialia ceremonijoms skirta karine uniforma su deimantais siuvinėtais antpečiais ir apykakle. Naujausia karališkosios šeimos narė persirengė karoliukais puošta violetine žemę siekiančia suknele, išsiuvinėta sidabro siūlais.

Jos galvą puošė peršviečiamas šydas ir kita stulbinamo grožio deimantinė diadema, inkrustuota rubinais ir dideliu ryškiai raudonu brangakmeniu centre. Jos kaklą puošė priderintas vėrinys su persukta deimantų ir rubinų pyne, šydas iš dalies dengė panašaus dizaino segę.

Dešinę merginos ranką puošė žiedas su didžiuliu deimantu, įsodintu į platiną. Nuotaka vakarui pakeitė ir makiažą – rožinius lūpų dažus pakeitė raudoni.

Brunėjus yra pietryčių Azijos valstybė, gana stambi naftos ir dujų tiekėja.

Ši suvereni valstybė užima nedidelę dalį Borneo salos, kurios likusias dalis užima Malaizija ir Indonezija. Sultanatas yra malajų musulmonų absoliuti monarchija. Jos ištakos glūdi XV amžiuje, o 1984 m. ji atgavo nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos.