Ši daržovė puikus ingredientas, nes ją galima įvairiai apdoroti, labai gardu ir su mėsa, ir su kitomis daržovėmis. Kol soduose ir turgeliuose dar galima rasti mažų cukinijų, siūlau jas pasigaminti įdarius su mėsa bei miškuose jau randamais grybais.

Jei neturite mažu cukinijų galite naudoti ir didesnes. Tiesiog supjaustykite didesniais gabaliukais, išskobkite vidų ir įdarykite. Tai, kad apačia bus kiaura - nieko baisaus, mažiau skanu tikrai nebus.

Reikės:
500 g cukinijos,
300 g maltos mėsos,
100 g mėgstamų grybų,
100 g virtų ryžių,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
100 g susmulkinto svogūno,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.

Gaminimas. Grybus smulkiai supjaustykite. Šaukštu išskobkite cukinijų vidų. Stenkitės nepažeisti dugno. Išskobtą minkštimą smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepkite smulkintus svogūnus, sudėkite maltą mėsą, suberkite grybus, sudėkite cukinijos minkštimą, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 25 minutes. Suberkite ryžius, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės. Šiek tiek ataušinkite.

Į paruoštas cukinijas dėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių.

Skanaus!