Šį kartą siūlome išbandyti bandelių su kopūstais receptą.
REIKĖS:
25 g šviežių mielių;
700 g miltų;
200 g pieno;
2 kiaušinių tryniai;
1 kiaušinių baltymų;
200 g sviesto;
50 g šaldytų krapų;
1 šaukšto cukraus;
200 g raugintų kopūstų.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su dalimi cukraus, įpilkite šilto pieno, sudėkite trynius, minkštą sviestą. Suberkite likusį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir viską išminkykite. Tešlos paviršių apibarstykite miltais ir padėkite šiltoje vietoje, maždaug valandai palikite.
Raugintus kopūstus maždaug 15 min. troškinkite puode su vandeniu ir aliejumi. Išgriebkite kopūstus, nuvarvinkite skystį, pagardinkite druska ir pipirais.
Kai tešla pakils, ją išminkykite ir plonai iškočiokite. Išpjaukite apskritimus, dėkite įdaro ir perlenkus užspauskite kraštus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30–40 minučių.
Likus 5 min. iki kepimo pabaigos bandeles aptepkite plaktu kiaušinio baltymu, sumaišytu su krapais.