Taip pat mažas formeles galite pakeisti viena didele. Jei vis dėlto nuspręsite kepti keksiukus, iš nurodyto kiekio išeis apie 20 skanėstų. Galite dovanoti brangiems žmonėms!

Tešlai reikės:
150 g cukraus,
150 g sviesto,
3 kiaušinių,
2 šaukštelių kepimo miltelių (arba 1 šaukštelio nugesintos sodos),
200-250 g miltų,
5-6 mandarinų (arba 3 apelsinų).

Kremui reikės:
100 g cukraus,
50 ml vandens,
2 kiaušinių baltymų,
1/2 šaukštelio citrinos rūgšties.

Gaminimas. Paruoškite tešlą. Mandarinus ir skiltelių plėveles nulupkite, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išmaišykite. Subėrusios mandarinus, vėl išmaišykite. Tada berkite kepimo miltelius, miltus ir užmaišykite ne itin tirštą tešlą.

Dėkite tešlą į formeles, kiškite į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.

Per tą laiką paruoškite kremą. Cukrų pilkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 25 minutes. Paruoštą sirupą patikrinkite „kamuoliuko testu“: įliekite šaukštu šiek tiek sirupo į indą su šaltu vandeniu. Jei iš sirupo galite suformuoti minkštą kamuoliuką, jis paruoštas.

Baltymus išplakite iki putų (kad geriau plaktųsi, galite įberti žiupsnelį druskos). Į masę plona srovele supilkite karštą (bet ne verdantį) sirupą ir plakite plakikliu 10 minučių. Įberkite citrinos rūgšties ir plakite dar 5 minutes.

Iškeptiems keksiukams leiskite atvėsti ir tada papuoškite kremu (šaukštu ar konditeriniu švirkštu) bei konditeriniais papuošimais.

Smagių švenčių!