Tačiau tyrimų rezultatais privalome pasidalinti, nes kaipgi kitaip puoselėsime seksualinę sveikatą, jei niekuo nesidomėsime?

O naujienos tokios - susilaikyti nuo intymių malonumų yra geriau negu nereguliariai mylėtis. Bent jau taip išsiaiškino mokslininkai. Kuo jie tai grindžia? Ogi tuo, kad seksas yra procesas su gana stipriu fiziniu krūviu, o žmogui, kuris nepratęs prie tokių apkrovų, tas malonumas gali virsti rimtu išbandymu sveikatai.

Medikai seksą prilygina ilgos distancijos bėgimui, o netreniruotam žmogui tai gali baigtis širdies priepuoliu. Tokius apibendrinimus specialistai pateikė, išanalizavę 14 ankstesnių atliktų tyrimų, skirtų nustatyti ryšį tarp fizinio aktyvumo (seksas irgi buvo įtrauktas) ir širdies priepuolio.

Remiantis paskaičiavimais, infarkto tikimybė sekso metu arba iškart po jo padidėja beveik tris kartus - 2,7 karto! Be to, priklausomai nuo aplinkybių, karšta meilė gali baigtis ir mirtimi, ypač jei vyras - vyresnio amžiaus. Todėl daktarai pataria iškart nedidinti fizinio krūvio, nenerti stačia galva į malonumus, nesvarbu, kas tai būtų - pasirinkta sporto šaka ar seksas, o didinti tą krūvį palaipsniui.

Tie žmonės, kurie reguliariai sportuoja ar mylisi, tokių pavojų bėgimo takelyje (ar lovoje) nesutinka.