Visa tai nutinka dėl to, kad kiaušinis susideda iš dviejų skirtingų medžiagų.

Ideali temperatūra kiaušinio baltymui yra 82 laipsniai, o trynio - 77.

Viena Amerikos virėja kreipėsi pagalbos į mokslininkus, kad šie ištirtų, kaip reikia išvirti idealų kiaušinį.

Mokslininkai sudėjo kalną kiaušinių į verdantį vandenį 30 sekundžių. Tuomet įdėjo keletą ledo kubelių, kad temperatūra šiek tiek nukristų. Mokslininkai kas 30 sekundžių traukė iš vandens vieną kiaušinį po kito ir tikrino juos.

Štai kokius rezultatus jie gavo:

Taigi, vadovaudamiesi šia mokslininkų rekomenduojama kiaušinių virimo technika ir mūsų pavyzdžiu jūs galėsite išsivirti būtent tokio skystumo kiaušinį, kokio tik labiausiai mėgstate!