Ir, kas pasakys, kad ji neteisi? O šokdama pilvo šokius ji įrodo, kad ne tik XXS modelio figūras turinčios merginos gali atidengti savo kūną, lipti ant scenos ir atrodyti žaviai. Susipažinkite su Rūta ir keletą jos minčių pasiimkite sau, nes bereikalingi kompleksai ir ne meilė sau atima didelę laimės dalį.

– Kada pradėjai šokti rytietiškus šokius? Kaip jais susidomėjai? Kokia buvo pradžia?

– Šokiai mane lydėjo jau nuo darželio laikų, tai buvo neatskiriama mano gyvenimo dalis, tačiau niekur savęs negebėjau realizuoti taip, kaip rytietiškuose (pilvo) šokiuose. O jais susidomėjau sudalyvavusi rytietiškų šokių koncerte, kuriame buvo kviečiami salės žiūrovai išbandyti save. Nuo to viskas ir prasidėjo... Šią vasarą jau eina ketvirti metai, kaip mokausi šio amato, o noras tobulėti tik didėja, tam nesutrukdė net studijos kitame mieste.

– Sakoma, kad rytietiškų šokių šokėja negali būti liesa, nes šokio metu yra demonstruojamos moteriškos kūno linijos, o ne oda ir per ją „šviečiantys“ šonkauliai. Ar tai tiesa? Kokius fizinius duomenis reikia turėti norint šokti pilvo šokius?

– Daugelis mano, kad norint šokti pilvo šokį reikia turėti pilvuką, tad drįsčiau paprieštarauti. Šį šokį gali šokti visos moterys, turinčios įvairiausius duomenis. Jokių stereotipų pas mus nėra! Esu mačiusi begales lieknų merginų, kurios atlieka judesius be galo žaviai bei plastiškai. O sąvoką „moteriškos kūno linijos“ kiekviena sau diktuoja vis kitaip... Rytietiškuose šokiuose kiekviena mergina gali atrasti savo moteriškiausią amplua bei pabrėžti savo pliusus, o jų turi tikrai kiekviena moteris!

– Šių dienų grožio kultas diktuoja tai, jog graži mergina tai ta, kurios figūrą galima apibūdinti „kaulai ir skūra“. Daug merginų bet kokia kaina nori būti panašiomis į reklamose vaizduojamas, o jeigu nepavyksta, kompleksuoja, nepasitiki savimi ir net per didžiausius karščius savo kūno linijas slepia po ilgiausiais drabužiais, ką apie tai manai?

– Na, apie stereotipus galiu pasakyti tik tiek, kad jie visada buvo, yra ir bus. Kvailiausia yra tai, kad dauguma merginų jų vaikosi, netgi jei jų grožis slypi apvaliuose klubuose ar putlesniame veidelyje... Rytietiški šokiai man leido suprasti, kad grožis gali būti įvairių formų ir dydžių, visų svarbiausia, būti sveikai. Niekada nebuvau panaši į vieną iš šiuolaikinių streotipinių panelių, tačiau dabar į savo „minusus“ žvelgiu kaip į pliusus, man tai laimingai gyventi netrukdo (šypsosi).

Nuotr. iš asmeninio herojės albumo

– Internete paskaitinėjau, ką žmonės mano apie pilvo šokėjas ir radau tokį komentarą: „Pilvo šokėjoms nėra svarbus sudėjimas, tai puikiai atsispindi jų figūrose. Tos, kurių nepriima į „Go-Go“ šokius ar striptizą veržiasi į pilvo šokius.“ Ką apie tai manai? 

– Na, apie tokį atvejį nesu girdėjusi, tačiau nenuostabu, kad dauguma lietuvių į šiuos šokius žiūri kritiškai, nes juose parodoma daugiau nuogo kūno. Mano nuomone, šio meno erotiškumas yra perteikiamas labai estetiškai bei subtiliai. Tai nei iš tolo nepanašu į „Go-Go“ ar juo labiau striptizą. O kalbant apie figūrą, tai žinoma, nėra svarbu, kaip tu atrodai, dar kartą pasikartosiu, kad svarbiausia yra tai, kaip tu jautiesi. Jeigu papildomi kilogramai niaukia šypseną nuo tavo veido – atsikratyk jų, jei ne, džiaukis savo sveiku kūnu ir pamilk jį tokį, koks yra. 

– Ar tu kada nors kompleksavai atidengdama savo kūną tokį, koks jis yra, rytietiškiems šokiams skirtais (gana atvirais) drabužiais? 

– Na, prisipažinsiu, pirmasis koncertas buvo keistas, bet po to apsipratau. Pavyzdžiui, pramoginiuose šokiuose demonstruojama daug daugiau apnuoginto kūno, tad ten tikrai jausčiau šiokį tokį kompleksą, o rytietiškuose šokiuose to nėra.

– Žiūrėdama tavo nuotraukas pastebėjau, kad kitų šokėjų figūra nėra kaip XXS modelio, tačiau jos atrodo labai laimingos ir visiškai be kompleksų. Tai klaidinga nuomonė ar taip yra iš tikrųjų? 

– Dar viena taisyklė, kurios išmokau scenoje yra ta, kad kaip save pateiksi, taip tave kiti ir matys. Taip, gal mes ir neturime tobulų kūno linijų, tačiau tai tikrai nėra svarbiausia norint pademonstruoti savo žavesį. Vienos prieš koncertus laikosi dietų, kitos priešingai, valgo kuo daugiau, kad tik kuo energingiau ir geriau sušoktų. Kiekviena rūpinasi savo išvaizda labai individualiai, todėl sunku viską apibendrintai pasakyti.

Nuotr. iš asmeninio herojės albumo

Nuotr. iš asmeninio herojės albumo

– Kokio požiūrio į kūną, grožį tave išmokė rytietiški šokiai? Ar esi patenkinta savo kūnu?

– Be abejonės, tobulėti visada yra kur. Galbūt norėčiau tam tikrų linijų dailesnių, bet esu kokia esu, o tiek šie šokiai, tiek aplinkiniai žmonės, man padėjo priimti save tokią, kokia esu ir pasitikėti savimi.

– Ar pritari minčiai, kad ne tik kaulai ir skūra yra gražu, kad turint kitokį kūną nei tokį, kuris rodomas reklamose, nereikia jo slėpti, kompleksuoti ir jis gali būti seksualus, o tai puikiai įrodo rytietiški šokiai, kuriuose atidengiamas kūnas ir nereikalaujama XXS modelio figūros?

– Visiškai pritariu. Bet ir nesakau, kad būtina pabrėžti savo kompleksus ar trūkumus. Tiesiog reikia stengtis atrasti tai, kas būtent tau tinka labiausiai, o ne tai, kas yra „ant bangos“ (šypsosi).

– Ko norėtum palinkėti merginoms, kurios kankindamos savo kūną bando būti panašios į skeletus, o kartais net suserga rimtomis ligomis? 

Linkiu joms atrasti tą kelią, kuris jas džiugintų, o ne kankintų ar juo labiau keltų rimtų problemų sveikatai. Taip pat linkiu kiekvienai merginai būti grakščiai bei stengtis išlaikyti gražią laikyseną visur ir visada. Patikėkite, tai žymiai svarbesnis aspektas nei visi tie papildomi kilogramai ant jūsų kūno! Būkite sveikos, laimingos ir būtinai mylėkite save!