O juk stiprūs, sveiki ir gražūs nagai - kiekvienos moters puošmena. Tinkama jų profilaktinė priežiūra nereikalauja daug laiko ir pastangų, tačiau ką daryti toms, kurios jau turi problemų?
Vasarą mano nagai ypač geltonuoja, nes nuolat juos lakuoju ryškiomis, vasariškomis spalvomis. Tačiau užsinorėjus subtilesnių atspalvių ar prancūziško manikiūro koją pakiša nagų geltonumas, kuris persišviečia ir tikrai neatrodo estetiškai.
O atgaivinu juos taip: su švelnia stikline dilde padildau visų nagų (paviršių), tada juos nupilinguoju su specialia kempine - dilde, tuomet pamerkiu kojas į vandens ir citrinų vonelę.
Tačiau, tokia procedūra tinkama tik toms, kurių nagai stiprūs ir nėra labai ploni.
Jei jūsų nagai nėra tvirti, pamėginkite tokią vonelę - šiltas vanduo, alyvuogių aliejus ir citrinos sultys. Ji tinkama ir kojų ir rankų nagų priežiūrai, pamaitina ir išbalina.
Antras būdas - paimkite iš virtuvės plastikinį dubenėlį ir įpilkite į jį 1 arbatinį šaukštelį 3 procentų vandenilio peroksido. Įberkite 2 arbatinius šaukštelius kepimo sodos. Gerai viską išmaišykite, kol pasigamins pasta. Medvilninį tamponėlį panardinkite į pastą ir tvirtai jį prispauskite po kiekvieno nago galiuku. Tuomet patepkite šiek tiek pastos ant kiekvieno nago galiuko viršaus. Palaukite apie tris minutes, tada nuprauskite ranką po šiltu vandeniu, kad pastos nebeliktų.
Trupantiems, pageltusiems nagams naudingos pašildyto augalinio aliejaus vonelės, į kurias įlašinta vitamino A, trys jodo arba penki citrinų sulčių lašai. Jas reikėtų daryti kartą ar du per savaitę, o nago plokštelę ir aplink ją esančią odą reguliariai patrinti actu, citrinų, juodųjų ar raudonųjų serbentų sultimis.
Galima kas antrą dieną daryti voneles su jūros druska. Taip pat nagams labai naudingas bičių vaškas: pašildykite jį vandenyje ir įkiškite pirštus. Susidariusius „antpirščius" būtina laikyti iki ryto.
Ne ką mažesnis vaidmuo tenka sveikai mitybai. Jei vartojate produktus, kuriuose daug baltymų, vitaminų A ir D, mineralinių druskų, geležies, kalcio ir želatinos (jos daug želėje, drebučiuose ir desertiniuose patiekaluose), nagai stiprėja ir auga greičiau.