Princas George'as

Gimimo data: 2013 metų liepos 22 diena

Jo Karališkoji Didenybė Kembridžo princas George'as dar iki gimimo buvo pavadintas garsiausiu kūdikiu pasaulyje, todėl buvo pagerbtas keliais straipsniais „Vikipedijoje“. Po kelių dešimčių metų mes galimai tapsime liudininkais, kaip George'as sės į Didžiosios Britanijos sostą (jis yra trečias eilėje į sostą po savo senelio kronprinco Charleso ir tėvo princo Williamo). O kol kas visas pasaulis su šypsena stebi, kaip mažylis žaidžia su Australijos zoologijos sodo gyventojais ar vaikštinėja po Kensingtono rūmų pievelę.

Nuotr. Vida Press

Švedijos princesė Estelle

Gimimo data: 2012 metų vasario 23 diena

Trejų metukų princesė Estelle yra tiesioginė Švedijos sosto įpėdinė – ji užims sostą iškart po savo motinos kronprincesės Victorios. Mažylė nuo pat gimimo turi reguliariai rodytis viešumoje, atlikdama karališkųjų rūmų atstovavimo funkcijas. Sprendžiant pagal viską, jos tai visiškai nevargina. Princesė Estelle dievina dėmesį, su malonumu bendrauja su pavaldiniais ir meistriškai pozuoja fotografams.

Nuotr. Vida Press

Isla Phillips

Gimimo data: 2012 metų kovo 29 diena

Šviesiaplaukė mažylė Isla Phillips – britų karalienės Elžbietos II proanūkė. Jos tėvas Peteris Phillipsas, nepaisant tiesioginės giminystės su karališkiosios šeimos atstove, titulo neturi ir gyvena ganėtinai kukliai – jis užima vadybininko pareigas Škotijos Karališkajame banke. Dviejų metukų Isla užima keturioliktą vietą eilėje į karališkąjį sostą. Dažniausiai ją galima išvysti kartu su tėvais sporto varžybose arba išėjusius pasivaikščioti su mylimais šunimis.

Nuotr. Vida Press

Danijos princesė Athena

Gimimo data: 2012 metų sausio 24 diena

Trejų metukų princesė Athena – mažiausia Danijos princo Joachimo ir jo antrosios žmonos dukra. Beveik pusę metų nuo mažylės gimimo iki pat jos krikštynų karališkieji rūmai neskelbė princesės vardo, o jos tėvas juokavo, kad tai „kažkas tarpinio tarp Joe ir Šachrezados“. Athenos tėvai dievina kalnų slidinėjimą, todėl mažylė beveik nuo gimimo nemažai laiko praleidžia geriausiuose Europos kalnų slidinėjimo kurortuose.

Nuotr. Vida Press

Jacques'as ir Gabriella Grimaldi

Gimimo data: 2014 metų gruodžio 10 diena

Ilgai lauktas Monako kunigaikščių sosto įpėdinių gimimas visus nudžiugino pernai metų gruodžio 10 dieną – pasaulį išvydo dvynukai Jacques'as Honore Rainier ir Gabriella Therese Marie. Tėvai nepanoro iš anksto sužinoti kūdikių lyties, tačiau dar prieš jiems gimstant jų tėvas Albertas II pranešė, kad gimus berniukui ir mergaitei sostas atitektų sūnui. Dabar abejonių būti negali – į sostą vieną dieną sės Jo Šviesybė princas Jacques'as Honore Rainier, Monako kronprincas ir Bo markizas. Mergaitė gavo Kardaleso grafaitės titulą. 

Nuotr. Vida Press

Danijos princas Vincentas ir princesė Josephine

Gimimo data: 2011 metų sausio 8 diena

Vincentas ir Josephine yra mažiausi būsimo Danijos valdovo, kronprinco Frederiko vaikai. Eilėje į sostą jie eina po savo tėvo, vyresniojo brolio Christiano ir sesers Isabellos. Kadangi Vincentas gimė 26 minutėmis anksčiau nei Josephine, šioje hierarchijoje jam teko aukštesnė vieta. Iš pradžių Frederikas planavo sūnui duoti Elviso vardą, tačiau vėliau persigalvojo ir apsistojo ties Vincento Frederiko Miniko Alexanderio variantu.

Nuotr. Vida Press

Švedijos princesė Leonore

Gimimo data: 2014 metų vasario 20 diena

Jau šią vasarą princesė Leonore taps vyresniąja seserimi – jos tėvai princesė Madeleine ir Christopheris O'Neillas laukia antros atžalos gimimo. Nuo pat gimimo mergaitė sulaukė įdėmaus visos tautos dėmesio – jos vardas buvo renkamas specialiame ministrų tarybos posėdyje, o krikštynos buvo transliuojamos tiesiogiai per nacionalinę televiziją. Be to, vos gimusi ji buvo apdovanota Serafimų ordinu – tai aukščiausias Švedijos apdovanojimas.

Nuotr. Vida Press