Ne visos šeimininkės moka tinkamai paruošti karštą vyną. Svarbiausia - vyno nereikia užvirinti. Geriausia jo temperatūrą patikrinti, į gėrimą įmerkus pirštą. Jeigu jau negalite kentėti, vadinasi, gėrimo reikėtų nebešildyti.
Kas dar? Karštas vynas gėrimas ruošiamas iš raudono sauso arba pusiau sauso vyno. Bet žinau savo bičiulių, kurio kaitina ir pusiau saldų vyną. Tik tuomet derėtų būti atsargioms su medumi ar cukrumi - galite nusaldinti gėrimą.
Štai keli receptai.
Paprastas glintveinas
Reikės:
1 butelio raudono pusiau sauso vyno,
5 gvazdikėlių,
malto muskato riešuto,
50 ml vandens,
cukraus.
Gaminimas. Muskato riešutą ir gvazdikėlius užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Nukaitusios leiskite skysčiui pastovėti 10 minučių. Po to į tą indą supilkite vyną ir užkaiskite. Kai jis įkais, berkite cukrų, maišykite, kol ištirps. Nukaitusios išpilstykite vyną į stiklines taures.
Su medumi ir pipirais
Reikės:
1 butelio pusiau sauso raudono vyno,
5 gvazdikėlių,
1 apelsino,
2 juodujų pipirų žirnelių,
1 šaukšto medaus,
šiek tiek druskos.
Gaminimas. Apelsiną supjaustykite griežinėliais su visa žievele ir užpilkite vynu. Statykite indą ant ugnies ir kaitinkite. Vos įšils, suberkite likusius prieskonius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Paskui vyną perkoškite ir išpilstykite į taures.
Su cinamonu ir migdolais
Reikės:
1 butelio raudono vyno,
5-7 gvazdikėlių,
1 cinamono lazdelės,
100 ml cukraus,
50 g migdolų,
50 g razinų,
3-4 griežinėlių šviežaus imbiero,
1 apelsino,
40 ml brendžio arba konjako.
Gaminimas. Supilkite vyną į kaitinimo indą, sudėkite visus prieskonius ir kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Perkošusios karštą vyną, į jį įpilkite brendžio arba konjako ir patiekite.
P.S. Aš galiu atvirai pasakyti - niekuomet nekošiu vyno.