Detoksikacijos dieta po švenčių itin tinka - organizmas išsivalo, palengvėja, savijauta ir nuotaika pagerėja.
O jeigu mintys link tokių dienų nekrypsta, jei detoksikacija nevilioja, siūlome KITOKIO maisto paieškas sutelkti į nesaldžius pyragaičius. Galėsite pavaišinti mylimą anytą, kurios, regis, jau niekas nebegali nustebinti.
Bulvės, sūris ir miltai nėra idealiausias derinys, tad leiskite sau perkrimsti kelis pyragėlius. Mano draugams vaikinams jie ypač patinka prie alaus, kai susirenka žiūrėti futbolo.
Reikės:
kelių šakelių rozmarinų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2,5 stiklinės miltų,
250 g sviesto,
kiaušinio trynio ir 1 stiklinės pieno - patepimui.
Įdarui:
300 g bulvių,
šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės,
1 didelės česnako galvos,
100 g fetos sūrio,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin".
Gaminimas. Virtuvės kombaine išmaišykite miltus, minkštą sviestą ir druską su pipirais. Įpilkite 2 šaukštus vandens (jei tešla bus kieta, galite dar įpilti vandens). Greitai išminkykite, padarykite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Česnako galvą padalinkite skiltelėmis (tik jų nelupkite!), jas išdėliokite ant kepimo folijos, pabarstykite smulkintais rozmarinais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Foliją gerai užlankstykite, dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Iškeptus česnakus išlukštenkite ir susmulkinkite iki tyrelės konsistencijos.
O kol keps česnakai, išvirkite bulves su lupena (apie 20 min.). Atvėskinkite, nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Su bulvėmis sumaišykite česnakų tyrę ir rozmarinus (nugramdykite nuo folijos). Pilkite likusį alyvuogių aliejų, dėkite fetos gabalėlius ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais bei druska.
Kol gaminsite įdarą, ateis metas ir tešlą traukti iš šaldytuvo. Padalinkite ją pusiau, iškočiokite gabalus iki 3 mm storio blynų ir bokalu/lėkšte padarykite skritulius (skersmuo apie 15 сm). Ant skritulio (ne centre, o šone) dėkite 2 šaukštus įdaro.
Dubenėlyje išplakite trynį su pienu ir tuo plakiniu sutepkite tuščią tešlos vietą šalia įdaro. Užverskite tešlos pusmėnulį ir užtvirtinkite pyragėlio kraštus.
Pyragėlius dėkite ant skardos (lentos), patepkite likusiu kiaušinio ir pieno plakiniu ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Paskui kepkite 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!