Vienas iš mano favoritų  savotiškas lietuviško „Tinginio" ekvivalentas  saldžiai sūrūs batonėliai su riešutais, kurie, mano vaikų žodžiais, primena „Snickers“ šokoladukus.

Jums reikės:

200 gramų juodo šokolado;

100 gramų pieniško šokolado;

125 gramų sviesto;

3 šaukštų dirbtinio medaus;

250 gramų (skardinė) skrudintų, sūrių žemės riešutų;

150 gramų paprastų sausainių.

Gaminimas:

Puode ištirpdykite šokoladą, sviestą ir dirbtinį medų. Nepasiduokite seilėtekiui ir neskubinkite proceso  tuo lėčiau tai darysite, tuo šansai susimauti mažesni (produktai ne pigūs, tad rizikuoti negalima). 

Sutrupinkite sausainius, juos sumaišykite su riešutais. Nuo ugnies nukėlusios ištirpusią šokolado masę į puodą supilkite riešutų ir sausainių mišinį. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į stiklinį indą arba folijos padėkliuką maždaug 5 cm storio sluoksniu. 

Mentele išlyginkite paviršių, indą palikite šaldytuve maždaug keturioms valandoms. Vėliau supjaustykite kvadratėliais ir vaišinkite šeimą bei kaimynus.