Vienas iš mano favoritų – savotiškas lietuviško „Tinginio" ekvivalentas – saldžiai sūrūs batonėliai su riešutais, kurie, mano vaikų žodžiais, primena „Snickers“ šokoladukus.
Jums reikės:
200 gramų juodo šokolado;
100 gramų pieniško šokolado;
125 gramų sviesto;
3 šaukštų dirbtinio medaus;
250 gramų (skardinė) skrudintų, sūrių žemės riešutų;
150 gramų paprastų sausainių.
Gaminimas:
Puode ištirpdykite šokoladą, sviestą ir dirbtinį medų. Nepasiduokite seilėtekiui ir neskubinkite proceso – tuo lėčiau tai darysite, tuo šansai susimauti mažesni (produktai ne pigūs, tad rizikuoti negalima).
Sutrupinkite sausainius, juos sumaišykite su riešutais. Nuo ugnies nukėlusios ištirpusią šokolado masę į puodą supilkite riešutų ir sausainių mišinį. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į stiklinį indą arba folijos padėkliuką maždaug 5 cm storio sluoksniu.
Mentele išlyginkite paviršių, indą palikite šaldytuve maždaug keturioms valandoms. Vėliau supjaustykite kvadratėliais ir vaišinkite šeimą bei kaimynus.