Švedų gurmanai yra itin pamėgę picą „Vulkanas“. Šis patiekalas greitai prigijo tarp šiauriečių. Siūlome šį receptą išmėginti ir jums. Garantuojame, kad tokios gardžios picos dar negaminote!
Ingredientai:
200 g miltų
1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
alyvuogių aliejus
120 ml vandens
200 g konservuotų pomidorų
žiupsnelis raudonėlio
tarkuoto sūrio
6 dešrelės
6 riekelės šoninės
Gruzdintos bulvytės (arba salotos, jei norite nekaloringo patiekalo)
druskos ir pipirų pagal skonį
Grybai, paprikos, svogūnai ir pan.
Stopkadras
Gaminimas:
Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus, mieles, druską, įpilkite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, vandens. Tešlą gerai išmaišykite ir išminkykite. Palikite valandai.
Tuo metu galite pasiruošti picos pomidorų padažą su pomidorais, raudonėliais, sūriu ir kitais prieskoniais.
Stopkadras
Suformuokite apie 30 cm picos paplotėlį, kurio viduryje nubrėžkite 10 cm skersmens apskritimą. Padalinkite mažąjį apskritimą į 6 lygias dalis.
Picos padą padenkite pomidorų padažu, tarkuotu sūriu. Sudėkite dešreles. Užlenkite mažojo apskritimo trikampėlius ir apvyniokite kumpio griežinėliais.
Lizdelius primenančias picos kišenėles užpildykite jūsų mėgstamu įdaru. Tai gali būti pievagrybiai, dešra, kumpis, paprikos ar daug sūrio.
Kepkite picą apie 13-15 minučių 250 laipsnių temperatūroje. Į picos vidų galite įdėti keptų bulvyčių, salotų ar visko po truputį.
Visą vaizdo įrašą, kaip pagaminti šią švedišką picą, galite pažiūrėti čia: