Apkepui reikės:
300 gr. grūdėtos varškės (patarimas: nusunkti skystį; be to, tinka ir paprasta varškė),
2 kiaušinių,
indelio nesaldinto kondensuoto pieno,
žiupsnelio muskato,
3 v.š. natūralaus jogurto (nebūtina, bet jei varškė sausesnė, nepagadins reikalo),
cukraus pagal skonį (naudojau 3-4 v.š. vaisių cukraus),
saujos kokoso drožlių,
saujos smulkintų lazdyno/migdolų riešutų.
Gaminimas. Eiga labai paprasta. Kiaušinius išplakame, sukrečiame varškę (kurią pirmiau reiktų gerai sutrinti, kad nebūtų gumuliukų (ko aš nepadariau, bet vis tiek skonio nesugadino)), jogurtą, kondensuotą pieną, muskato, kokoso drožles, cukrų, smulkintus riešutus. Ištepiau folijos lakštą aliejumi, įrangiau tą lakštą į kepimo formą, sukrėčiau būsimo apkepo masę į ją. Į kitą didesnę formą pripyliau karšto vandens ir į jį įstačiau apkepo formą.
Kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio mano forma prisipildė apie 3 cm. Kaišiojau vis medinį pagaliuką, patikrinti kaip vidus iškepęs. Iškepusi, palikti atvėsti, o paskui dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanauti supjausčius rombeliais ir su šilta kakava. :)
Recepto autorė: http://keistaipaprasta.blogspot.com