Moterys, kurios verčiasi per galvą, kad būtų tobulos, gali lengviau atsipūsti – vyrams labiau patinka moterys su trūkumais! Greičiausiai vyrai bijo konkurencijos.

Gal čia tik mes stengiamės būti tobulos, tikėdamos, kad jeigu jau tokios būsime, tai mus labiau mylės, dievins ir neieškos geresnės moters, nes tokios paprasčiausia nėra. Ta geriausia - jau šalia jo. Jūs pati.

Bet gyvenimas rodo ką kita. Pasitaiko kurioziškų atvejų, kai vyras turi ledinę gražuolę, o paskui gyvenimą susieja su maža apvalaina moteriške. Kraipo galvas pažįstami, bičiuliai, nes niekaip negali suprasti, kaip tokią gražią ir protingą moterį galėjo iškeisti į tokią niekuo neypatingą.

O aš galiu įtarti, kad suprantu. Vyrai myli akimis, tačiau ne mažiau reikšmės teikia ir moters charakteriui, būdui, išsilavinimui. Kas iš to grožio, jei kasdien girdi priekaištus ir matai surauktą nosytę? O štai įeini į namus - mylimoji nušvinta, neskuba tavęs varinėti prie vaikų ar užkrauti buitine informacija, naujienomis apie vaikų mokslus ar sveikatą. Kodėl? Nes yra suprantanti ir jaučianti moteris. Žino, kad vyrui svarbiausia pailsėti, padėti jam pereiti iš darbo režimo į naminį. Moterys persijungia staigiau - dar darbe žino, kad nulėks vaiko iš būrelio paimti, pirkinių supirkti, užsuks pas kirpėją. Vyrams tas pereinamasis laikotarpis ilgesnis. Tai sakykite, kuri moteris vyrui atrodys tobulesnė žmona?

Pabrėžiu - tobulesnė, nes tobulų nėra. Netgi tyrėjai, atlikę apklausą, įsitikino: iš 2000 apklaustų vyrų neatsirado nė vieno, kuris savo partnerę būtų įvardinęs kaip tobulą. Dar daugiau - 4 iš 5 vyrų pareiškė, kad jie myli savo moterį tokią, kokia ji yra. 80 proc. vyrų teigia, kad idealių moterų nėra, o 50 proc. tikina, kad dabartinė jų partnerė - vienintelė ir nepakartojama.

Toks tyrimas buvo atliktas vienos užsienio kompanijos, prekiaujančios elektriniais buities prietaisais, užsakymu. Apklausa parodė, kad dauguma vyrų savo partnerės tobulumo lygį vertina 67 proc.

Pačiais populiariausiais moterų trūkumais vyrai nurodė: blogą nuotaką, nemeilę sportui ir švarinimosi (tvarkos) maniją. Taip pat, kaip svarbius ir erzinančius trūkumus, vyrai įvardijo moters siekį daryti kelis darbus vienu metu (ohoho, tą mes jau mokam!), kritiką dėl jo vairavimo manieros bei vertimą žiūrėti muilo operas (romantiškus filmus). Taip pat vyrus erzina per ilgas moters ruošimasis (tarkim, į svečius) bei įprotis visada pasakyti paskutinį žodį. Tadam!

Beje, kai kurie vyrai skundėsi, kad jų partnerė ne itin dažnai skutasi pažastis. 25 proc. tvirtino, kad gyvenimo draugė bando jiems parinkti ir įsiūlyti draugus bendravimui. Tačiau nepaisydami nusiskundimų, trečdalis vyrų prisipažino, kad moterys viską stengiasi pakeisti į gerąją pusę.

BET - jeigu vyrams būtų patikėta kai ką pakeisti savo moteryje, tai pirmiausia, ką jie padarytų, tai išmokytų savo moterį ramiai reaguoti į tai, kad vyras žiūri futbolą. Tik 40 proc. vyrų galėjo drąsiai pareikšti, kad jie supranta savo partnerę. O kas vyrus labiausiai varo į neviltį ir gąsdina? Pasirodo, net 70 proc. vyrų baugina dažna mylimos moters nuotaikų kaita.

Ir kaip jums toks paveikslėlis? Nepaisant mūsų netobulumo, vyrai vis tiek to iš mūsų tikisi. Ir jei mus pažįsta tokias, kokios esame, pabandykite elgtis kitaip, pavyzdžiui, visada būti laimingos, nebambėti, kai jis vairuoja, nepriekaištauti dėl futbolo ar netvarkos, neversti kankintis su jumis drauge žiūrint eilinę melodramą.

Manau, kad visus tuos pokyčius vyrai priskirtų prie jūsų nuotaikų kaitos ir visiškai sutriktų, negalėdami numatyti jūsų elgesio. Juos ištiktų katastrofa: jaustųsi nesaugūs, imtų įtarinėti jus sąmokslu ar net meilužio įsitaisymu. Žodžiu, vyrų gyvenime, manau, streso tik padaugėtų. Tad geriau likite savimi - galbūt jūsų vyras priklauso tam procentui laimingųjų, kuris nieko nenorėtų jumyse keisti, kuriam jūs esate tobula tokia, kokia esate. Vyrai myli ne tobulumą jumyse, o trūkumus - būtent tai, kuo skiriatės nuo kitų moterų.

Tačiau viena galite sau ne tik pažadėti, bet ir daryti - sportuoti, daryti ryte mankštą. Iš tos bus geresnė nuotaika, neliks laiko maniakiniams švaros seansams ir dar kitaip žiūrėsite į vyro aistrą futbolui ar krepšiniui. Štai kiek pliusų!

Dalintis
Nuomonės