Šis receptas labai nesudėtingas, bet įdomus, nes panaudosite ne tik burokėlius, bet ir kitas mūsų daržo gėrybes.
REIKĖS:
4 kg žalių burokėlių;
2 kg pomidorų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg paprikų;
200 g česnakų;
250 ml acto;
aliejaus kepimui;
200 g cukraus;
50 g druskos,
GAMINIMAS:
Burokėlius sutarkuokite, pomidorus ir paprikas supjaustykite kubeliais, svogūnus susmulkinkite pusžiedžiais. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite pomidorus ir paprikas. Viską supilkite į puodą. Kai daržovės užvirs ir išleis skystį, supilkite actą ir sudėkite tarkuotus burokėlius. Į masę berkite visus prieskonius. Ant nedidelės ugnies virkite 30–40 minučių. Likus maždaug 10 min. iki virimo pabaigos, sudėkite labai smulkiai sukapotus česnakus. Mišrainę pilkite į gerai iškaitintus stiklainius, apverskite ir palaikykite, kol atvės. Skanaus!