Moliūgų sriuba
Reikės:
600 g moliūgų minkštimo;
50 g sviesto;
1 šaukšto cukraus;
3/4 l pieno;
1/2 šaukštelio muskato riešutų;
1 česnako skiltelės;
1 šaukštelio druskos;
1/2 šaukštelio pipirų.
Supjaustykite moliūgų minkštimą nedideliais gabalėliais. Ištirpdykite puode sviestą ir truputėlį pakepinkite moliūgą, kad apskrustų. Sudėkite cukrų ir ištirpdykite jį. Tada supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
Sudėkite česnaką, muskato riešutus, druską, pipirus ir patroškinkite 20 min. Sriuba sumaišoma arba pertrinama per sietelį. Prie sriubos patiekite duonos. Geriausiai tinka balta skrudinta duona.
Kirmėlių desertas
Reikės:
obuolių sulčių;
želė cukraus;
žalių maistinių dažų;
guminukų – kirmėlių;
Užvirkite sultis, želė cukrų ir dažus. Tada viską supilkite į stiklinius indelius. Kai želė pradės stingti, įkiškite guminukus – kirmėlaites. Kai atšals – patiekite.