6 porcijoms reikės:



1 kg jautienos faršo,
500 g pievagrybių,
3 svogūno galvučių,
1 šaukštelio druskos,
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų,
5 šaukštų aliejaus,
2 kiaušinių,
iešmų,
kepimo grotelių,
1-2 šaukštų augalinio aliejaus grotelėms patepti.

Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepkite su trimis šaukštais aliejaus. Kepkite 10-15 minučių nuolat maišydami, kol neišsigaruos visa drėgmė ir nepasijus keptų grybų aromato. Nuvalykite svogūnus ir smulkiai supjaustykite. Atskiroje keptuvėje apkepkite svogūnus su dviem šaukštais aliejaus.

Faršą sudėkite į gilų indą. Sudėkite atvėsusius keptus grybus ir svogūnus, kiaušinius, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite faršą ir padalinkite į 16-20 lygių dalių.

Kiekvieną faršo dalį gerai išminkykite. Suteikite pailgą formą. Ant vieno iešmo maukite po porą faršo gabalėlių.

Sudėkite gaminius ant pateptų aliejumi grotelių ir kepkite iš anksto įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją