800 g avienos kumpio be kaulo,
maltų juodųjų pipirų,
7 valg. šaukštų aliejaus,
1 arbat. šaukštelio kapoto rozmarino,
druskos,
3 valg. šaukštų baltojo balzaminio acto,
100 g rukolos salotų,
100 ml baltojo sauso vyno,
1 granato vaisiaus.
Avienos kumpį nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite maltais juodaisiais pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite avienos kumpį iš visų pusių. Kumpį apibarstykite druska, kapotu rozmarinu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes.
Likusį aliejų sumaišykite su balzaminiu actu. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Salotų lapus nuplaukite, stambiai supjaustykite ir užpilkite paruoštu užpilu.
Avienos kumpį iš orkaitės išimkite, uždenkite aliuminio folijos lakštu ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Į keptuvę, kur kepė avienos kumpis, supilkite baltąjį vyną, lengvai jį pavirinkite, pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.
Avieną supjaustykite riekelėmis, išdėkite į lėkštes, apliekite vyno padažu ir apibarstykite granato grūdeliais. Patiekite su rukolos salotomis.
Skanaus!