Reikės:

500 g saldžiosios paprikos,
500 g žalių pomidorų,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
4 valg. šaukštų acto,
druskos ir pipirų – pagal skonį.

Saldžiąją papriką ir žalius pomidorus pusvalandį kepkite orkaitėje, paskui iš paprikos išimkite sėklas ir nulupkite. Svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje. Viską susmulkinkite virtuviniu kombainu. Įpilkite aliejaus, druskos ir pipirų, pamaišykite ir troškinkite 10 min. neuždengiant dangčiu, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės ir tyrė taptų tirštesnė.

Užpildytus stiklainius uždenkite išvirintais dangteliais ir dėkite į sterilizavimo indą su vandeniu, įkaitintu iki 60 – 70°C. Esant 100°C temperatūrai sterilizavimo laikas yra toks: 0,5 l stiklainiai – 50 min, 1 litro talpos – 90 min. Po sterilizavimo iš karto uždarykite metaliniais dangteliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją