6 suktinukai

Produktai:

6 lakštai „Spring Rolls“ tešlos iš kvietinių miltų arba sausos tešlos iš ryžių, vadinamos „ryžių popieriumi“, aliejaus.

Marinatui:

1/2 šaukštelio cukraus, žiupsnelis druskos,
1 šaukštelis krakmolo,
1 kiaušinis.

Įdarui:

Po 1 šaukštelį sojos padažo ir sezamų aliejaus,
2 vištienos šlaunelės (400 gramų filė),
2 salierų stiebai,
po pusę svogūno ir morkos,
50 gramų šitake grybų,
1 šaukštelis aštraus padažo,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas aliejaus kepimui,
1 šaukštelis krakmolo (ištirpdyti 50 ml vandens).

Kaip gaminti:

1. Daržoves nuplaukite, morkos pusę nuskuskite. Supjaustykite 2 – 3 cm šiaudeliais, česnaką smulkiai supjaustykite.

2. Ištirpintą krakmolą sumaišykite su cukrumi, druska, kiaušiniu. Užpilkite filė marinatu, palikite 1 – 3 valandoms pastovėti. Paskui smulkiai supjaustykite vištieną.

3. Kelias sekundes pakepkite aliejuje česnaką, neperkepkite.

4. Sudėkite į česnaką filė, kepkite, kol iškeps. Jei norite, įdėkite aštraus padažo.

5. Sudėkite daržoves, grybus, kai iškeps, sudėkite prieskonius, supilkite padažus, krakmolą. Patroškinkite 2 min., paskui palikite atvėsti.

6. Paimkite tešlos lakštą kampu į save, uždėkite 25 – 30 gramų įdaro, sulankstykite kaip voką.

7. Apkepkite suktinukus aliejuje, paskui sudėkite ant popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)