6 suktinukai
Produktai:
6 lakštai „Spring Rolls“ tešlos iš kvietinių miltų arba sausos tešlos iš ryžių, vadinamos „ryžių popieriumi“, aliejaus.
Marinatui:
1/2 šaukštelio cukraus, žiupsnelis druskos,
1 šaukštelis krakmolo,
1 kiaušinis.
Įdarui:
Po 1 šaukštelį sojos padažo ir sezamų aliejaus,
2 vištienos šlaunelės (400 gramų filė),
2 salierų stiebai,
po pusę svogūno ir morkos,
50 gramų šitake grybų,
1 šaukštelis aštraus padažo,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas aliejaus kepimui,
1 šaukštelis krakmolo (ištirpdyti 50 ml vandens).
Kaip gaminti:
1. Daržoves nuplaukite, morkos pusę nuskuskite. Supjaustykite 2 – 3 cm šiaudeliais, česnaką smulkiai supjaustykite.
2. Ištirpintą krakmolą sumaišykite su cukrumi, druska, kiaušiniu. Užpilkite filė marinatu, palikite 1 – 3 valandoms pastovėti. Paskui smulkiai supjaustykite vištieną.
3. Kelias sekundes pakepkite aliejuje česnaką, neperkepkite.
4. Sudėkite į česnaką filė, kepkite, kol iškeps. Jei norite, įdėkite aštraus padažo.
5. Sudėkite daržoves, grybus, kai iškeps, sudėkite prieskonius, supilkite padažus, krakmolą. Patroškinkite 2 min., paskui palikite atvėsti.
6. Paimkite tešlos lakštą kampu į save, uždėkite 25 – 30 gramų įdaro, sulankstykite kaip voką.
7. Apkepkite suktinukus aliejuje, paskui sudėkite ant popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite.
Skanaus!