Reikės:
2 skardinių kokoso pieno (po 400 ml);
2 laimo vaisių (limetos);
kelių džiovinto galangalo griežinėlių (Rasite didžiųjų prekybos centrų azijietiškų patiekalų skyriuje. Galima pakeisti imbiero griežinėliais);
kelių čili pipiriukų;
ketvirtadalio puoduko džiovintos citrinžolės (Lemongrass) (Jeigu šviežia, naudojama 1/3 dalis viso citrinžolės ilgio prie šaknies, likusi dalis išmetama (reikia naudoti 2 stiebelius). Per naudojamą dalį kelis kartus stipriai trenkiama horizontalia peilio briaunos dalimi (kad išsiskirtų kuo daugiau citrinžolės sulčių/aromato) ir supjaustoma 3-5 mm storio įstrižais griežinėliais.);
kelių (kokie 5-8) laimo lapelių, kurie ne tik papuošia, bet ir suteikia subtilų rūgštoką skonį šiai nuostabiai sriubai;
vienos vištienos krūtinėlės (iš 2 dalių), supjaustytos plonomis juostelėmis arba kubeliais;
pusės kg pievagrybių (supjaustytų išilgai į 4 dalis);
2 arbat. šaukštel. žuvų padažo; kelių špinatų lapų papuošimui.
Į puodą supilame 1 skardinę kokoso pieno ir tiek pat vandens bei sudedame galangalo griežinėlius (juos kiekvieną galima perlaužti bent po keletą kartų, kad išsiskirtų daugiau kvapo/skonio), užverdama. Pradėjus po truputį virti, suberiame citrinžolę, susmulkintus laimo vaisiaus lapelius, supilame žuvų padažą ir išspaudžiame laimo sultis.
Paverdame kokias 5 minutes, kad visi ingredientai atiduotų savo kvapus – turi jaustis kokoso ir rūgštelės skonis.
Supilame antrą kokoso pieno skardinę, vėl užverdame. Tuomet galima išimti su kiaurasamčiu visus ingredientus (kad būtų gražesnė sriuba, galbūt paliekant laimo lapelius).
Sudedame vištieną ir grybus, verdame tol, kol išvirs vištiena - apie 5 minutes. Dėl aštrumo sulaužomi ir įmetame keli džiovinti čili pipiriukai (arba valgantys galės įsidėti jų patys), palaukiame porą - trejetą minučių.
Sriuba papuošiame nedideliais špinatų lapais.
Skanaus!