Gaminimui – 40 minučių,

Vienoje porcijoje – 180 kcal., 3 g baltymų, 8 g riebalų, 24 g angliavandenių.


18 porcijų jums reikės:

Tešlai –

150 g sviesto,
100 g cukraus,
280 g miltų,
0,5 pakelio kepimo miltelių,
1 žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
4 valg.šaukštų pieno.

Įdarui –

750 g slyvų,
5 valg. šaukštų cukraus,
1 arbat. šaukštelio cinamono,
50 g migdolų drožlių,
1 valg. šaukšto grietinėlės,
1 kiaušinio trynio.

Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą iki baltumo išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Palaipsniui į sviesto masę suberkite miltus ir gerai išmaišykite tešlą, kad ji taptų vientisa, glotni ir blizganti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Gilią kepimo skardą sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir perkelkite į skardą. Tešlos perteklių užlenkite taip, kad susiformuotų borteliai.

Slyvas nuplaukite, pašalinkite kauliukus ir kiekvieną slyvą supjaustykite į keturias dalis. Tankiai, vieną šalia kitos, išdėliokite slyvas ant tešlos odele žemyn. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Apibarstykite slyvas migdolų drožlėmis ir cukraus bei cinamono mišiniu.

Kiaušinio trynį sumaišykite su grietinėle ir sutepkite šiuo mišiniu tešlos kraštus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35 minutes. Prieš patiekiant į stalą, pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją