Keturioms porcijoms jums reikės:


1 kg bulvių,
1 kg žiedinių kopūstų,
300 g šviežių grybų,
100 ml pieno,
3 valg. šaukštų sviesto,
2 valg. šaukštų miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
cukraus,
tarkuoto muskato riešuto,
1 kuokštelio įvairių šviežių žalumynų.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir kiekvieną supjaustykite į keturias dalis. Pjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir virkite dvidešimt minučių.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą sviesto, suberkite apvirtus grybus ir, nuolat maišydami, kepinkite apie penkias minutes.

Apibarstykite miltais, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, cukrumi ir tarkuotu muskato riešutu. Grybus gerai išmaišykite, lengvai paskrudinkite, įpilkite nedidelį kiekį vandens ir penkiolika minučių troškinkite ant silpnos ugnies.

Žiedinius kopūstus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais žiedinėliais. Dideliame puode užvirinkite pusę litro vandens, pasūdykite, supilkite pieną ir sudėkite žiedinius kopūstus. Užvirinkite ir dešimt minučių virkite ant silpnos ugnies.

Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Nuo bulvių ir žiedinių kopūstų nupilkite vandenį. Troškintus grybus išdėkite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite virtus žiedinius kopūstus ir virtas bulves. Likusį sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje ir apliekite juo bulves.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją