Blynams reikės:
100 g miltų,
350 ml pieno,
60 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 trynio,
žiupsnelio druskos,
2 apelsinų,
50 ml konjako,
200 g ledų,
2 valg. šaukštų cukraus.
Ištirpinti sviestą, išsijoti miltus, įmušti kiaušinį, supilti pieną ir įdėti trynį, druską, ištirpintą sviestą ir išmaišyti tešlą. Palikti tešlą pusvalandžiui. Gerai įkaitinti keptuvę ir kepti plonus blynelius.
Apelsinus nulupti, atskirti žievelę, padalinti skiltelėmis.
Ištirpinti 10 g sviesto, sudėti cukrų, tarkuotą apelsino žievelę ir keletą skiltelių apelsino.
Po kelių minučių į keptuvę įdėti per pusę sulenktą blyną, supilti konjaką ir padegti. Tą patį padaryti su kitais blynais. Patiekti karštus su ledais.
Skanaus!