UŽKANDŽIAI

Austrės su šampanu

30 g sviesto,
1 susmulkintas svogūnas,
šampano šlakelis,
55 ml tirštos grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 šviežios austrės,
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
žiupsnelis raudonųjų pipirų.

Gaminimo būdas:

1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame 1-2 min pakepinkite svogūną (kol suminkštės).

2. Supilkite šampaną ir pakaitinkite dar truputį.

3. Mišinį supilkite į mikserį ir išplakite.

4. Perpilkite į keptuvę. Sudėkite grietinėlę ir prieskonius.

5. Atidarykite austres peiliu.

6. Ant lėkštės, pabarstytos druska, sudėkite austres ir ant kiekvienos uždėkite po šaukštą šampaninio kremo.

7. Pabarstykite raudonaisiais pipirais ir patiekite.

Avokadų ir apelsinų salotos

1 šaukštas sumaltų kalendros sėklų,
40 g cukraus pudros,
3 saldūs apelsinai (1 tik sultys, kiti 2 nulupti ir smulkiai supjaustyti) ,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
Druskos ir maltų juodųjų pipirų,
3 didelės avokados,
Ryšulėlis rėžiuko,
50 g juodųjų alyvuogių, be kauliukų, perpjautų per pusę,
Keletas mėtos lapelių ir kalendros arba ½ citrinos,
6 gabalėliai pakepintos kiaulienos šoninės,
Druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo būdas:

1. Į keptuvę sudėkite kalendrą, cukraus pudrą ir apelsino sultis. Keletą minučių pakaitinkite.

2. Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite aliejaus. Išmaišykite. Kai atvės, pagal skonį pagardinkite prieskoniais.

3. Prieš patiekdami nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite avokadą. Apipilkite pagamintu padažu.

4. Į lėkštę dėkite rėžiuko, ant jo – avokados ir apelsinų griežinėlius, pabarstykite žolelėmis, įmeskite alyvuogių. Ant viršaus sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius. Pagardinkite prieskoniais.

Įdarytos avokados

2 per pusę perpjautos be kauliukų avokados

Įdarui:

2 pomidorai,
2 svogūnų laiškai,
½ apelsino,
žiupsnelis šviežių smulkintų baziliko lapelių,
½ laimo vaisiaus,
pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų,
150 g pievagrybių,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitintoje keptuvėje aliejuje 4-5 min paskrudinkite grybus.

2. Iš pomidorų išimkite sėklas ir supjaustykite juos gabaliukais. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir apelsiną.

3. Dubenyje sumaišykite grybus ir kitus ingredientus.

4. Nupjaukite avokadų puselių apačias taip, kad jos gražiai gulėtų lėkštėje.

5. Įdarą padalinkite į 4 dalis ir sudėkite į avokadų puseles.

PAGRINDINIS PATIEKALAS

Kebabai su avokados padažu

4 mediniai iešmai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 vištienos krūtinėlės, supjaustytos dideliais kubeliais,
4 kumpio griežinėliai, kiekvienas supjaustytas į tris dalis,
8 šalavijo lapeliai.

Padažui:

1 supjaustyta avokada,
4 susmulkinti svogūno laiškai,
1 šaukštas smulkintų petražolių,
1 šaukštas smulkintų mėtos lapelių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 laimo sultys,
Žiupsnelis Maltų čili pipirų.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

2. Ant iešmų sumaukite vištienos gabalėlius, šalavijo lapelius ir kumpio griežinėlius. Apšlakstykite aliejumi.

3. Iešmelius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje maždaug 30 min ant grilio režimo.

4. Sumaišykite visus padažo ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais.

5. Patiekite kebabus šiltose lėkštėse su šaukštu padažo.

DESERTAS

Bananai karamelėje

110 g rudojo cukraus,
3 šaukštai medaus,
55 g sviesto,
1 supjaustytas bananas,
120 ml lengvai plaktos grietinėlės.

Gaminimo būdas:

1. Į keptuvę sudėkite cukrų, medų ir sviestą.

2. Maišydami kaitinkite 2 min., kol išsilydys cukrus.

3. Įdėkite supjaustytą bananą ir išmaišykite.

4. Patiekite su plakta grietinėle.

Mango putėsiai

Reikės:

½ mango vaisiaus,
2 šaukštai natūralaus jogurto,
3 šaukštai balto vyno,
2 šaukštai kokoso drožlių,
200 ml lengvai plaktos grietinėlės,
2 šaukštai medaus.

Papuošimui:

Kakavos pudros,
Kokoso drožlių.

Gaminimo būdas:

1. Į mikserį sudėkite mango, jogurtą, vyną, kokoso drožles. Plakite 10 sek.

2. Gautą masę supilkite į indą, įmaišykite grietinėlę ir medų.

3. Putėsius sudėkite į dvi taures ir papuoškite kakavos pudra bei kokoso drožlėmis. Patiekite.

Persikų ir ananasų desertas

100 g sviesto,
100 g cukraus pudros,
1 gab. baltos duonos,
4 persiko puselės,
4 ananaso gabalėliai,
Mėtos lapeliai papuošimui.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

2. Į keptuvę sudėkite sviestą ir cukraus pudrą. Kaitinkite, kol išsilydys.

3. Į keptuvę sudėkite persiko puseles ir ananaso gabalėlius. Kaitinkite dar 4-5 min, kol vaisiai gražiai karamelizuosis.

4. Ant vaisių uždėkite baltos duonos riekelę, apipilkite karamele.

5. Perkelkite į orkaitę. Kepkite 5 min.

6. Patiekite papuošę mėtos lapeliu.

Širdies formos pyragas su šokolado glajumi

300 g kepimui skirto tamsaus šokolado,
250 g sviesto,
5 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų) ,
1-2 šaukštai brendžio arba amareto ,
75 g cukraus pudros,
100 g miltų,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.

Glajui:

175 gr. geros kokybės tamsaus šokolado, sulaužyto gabalėliais,
200 ml tirštos grietinėlės.

Taip pat reikės širdies formos kepimo formos (20 cm), išklotos kepimo popieriumi. Jei neturite širdies formos indo, kepkite apvaliame, o paskui gražiai išpjaukite širdį.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

2. Į indą sudėkite šokoladą ir sviestą. Laikykite virš puodo su verdančiu vandeniu, kol išsilydys. Maišykite labai mažai. Leiskite atvėsti.

3. Į kitą indą sudėkite kiaušinių trynius, brendį arba likerį ir cukrų ir mikseriu plakite iki kreminės masės. Leiskite atvėsti. Supilkite šokolado masę. Lėtai įmaišykite miltus.

4. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus su druska. Supilkite į šokolado masę, atsargiai sumaišykite. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite 50-60 min. Išėmę iš orkaitės, palikite ataušti.

5. Kol kepa pyragas, padarykite glajų. Į indą sudėkite šokoladą ir grietinėlę ir palaikykite virš indo su verdančiu vandeniu, kol išsilydys. Prieš nuimdami pamaišykite. Palikite ataušti iki normalios kambario temperatūros.

7. Iš kepimo formos perkelkite pyragą ant lėkštės. Jo viršų apipilkite glajumi. Betrūksta tik mylimojo ir poros šakučių!

GĖRIMAI

Šampano kokteilis

Mini konjako buteliukas,
3 šaukšteliai cukraus pudros,
½ butelio atšaldyto šampano.

Paruošimo būdas:

1. Į taurę įpilkite šlakelį konjako. Įdėkite šauktelį cukraus pudros.

2. Užpilkite šampanu ir patiekite.

Klasikinis šampano koktelis

Ingredientai:

citrinų sultys,
cukraus sirupas,
šampanas,
džinas.

Paruošimo būdas:

Į indą kokteliams ruošti supilkite citrinos sultis, tada cukraus sirupą, šampaną ir džiną. Patiekite šampano taurėse.

Apelsinų fizas

Ingredientai:

4 apelsinų sultys,
2 atšaldyto šampano taurės.

Paruošimo būdas:

1. Padalinkite apelsinų sultis į dvi dalis ir supilkite į taures. Užpilkite šampanu.

2. Nedelsdami patiekite.

Skanios ir aistringos Valentino dienos!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją