3 geriausių receptų autoriams atiteks net po 3 žurnalo „Mano namai“ išleistas receptų knygas: „Sveikos šeimos virtuvė“, „Patiekalai iš makaronų“ ir „Paprastos virtuvės receptai“.

Savo receptus su nuotraukomis, parašytus taisyklinga lietuvių kalba, siųskite iki rugpjūčio 29 d.

**************************************************************

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

**************************************************************

Kepti grybų pyragaičiai

Tešla:

0,5 kg kvietinių miltų
1 kiaušinis
0,5 šaukštelio druskos
3/4 stiklinės drugno vandens
1/4 stiklinės pieno

Įdaras:

200 g džiovintų grybų
1 svogūnas
1 šaukštas trintų džiūvėsių
1 kiaušinis
1 šaukštas sviesto
druska, pipirai, aliejus kepimui

Tešla

1. Miltus suberti į indą. Užvirti pieną ir supilti i miltus. Maišyti šakute. Įdėti kiaušinį, įpilti vandenį, druską. Gerai viską išmaišyti.

Įdaras

1. Grybus užpilti vandeniu ir palikti 20 min. Pakeisti vandenį ir virti 20 min. Išvirtus grybus maksimaliai susmulkinti trintuvu su svogūnu. Pridėti drukos, pipirų, kiaušinį, džiūvėsius. Gerai išmaišyti. Į keptuvę įdėti sviestą ir visą masę kepti 30 min.

2. Iškočioti plonai tešlą. Stiklinės deka išspausti ratus iš tešlos, įdėti grybų masės ir iš rato padaryti pyragėlį, kurį reikės iškepti.

3. Padarytą patiekalą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Skanaus!

Kristinos K. mamos receptas.

**************************************************

Grybų kepsneliai

Jums reikės:

6 baravykų arba raudonviršių, 2 kiaušinių, saujos kvietinių miltų, pipirų, druskos, aliejaus kepimui.

Grybus nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis (žiedeliais). Supjaustytus grybus dėti į indą ir apibarstyti miltais. Kiaušinius išplakti, dėti truputį druskos ir pipirų.

Į įkaitintą keptuvę dėti miltuose pavoliotus ir kiaušinio plakinyje pamirkytus grybus. Kepti kol apskrus. Patiekti su virtomis bulvėmis.

Skanaus.

Pagarbiai,
Arūnas R.

***************************************************

...Kartais grįžtame iš miško su pilnomis pintinėmis grybų... o kartais tik su keliomis saujomis voveraičių... Tada vaikai prašo - iškepkime lietinių blynų su voveraičių įdaru...

Lietiniai blynai su voveraičių įdaru

Iš 4 kiaušinių, 250g miltų, žiupsnelio druskos, žiupsnelio cukraus, šlakelio alyvų aliejaus ir vandens užmaišome skystoką tešlą lietiniams. Lietinius iškepame.

Įdarui- voveraites nuplauname, jei reikia pasmulkiname. Patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir gabalėliu sviesto. Sudedame smulkintą svogūną, pakepiname kartu su voveraitėmis.
Pasūdome, papipiriname. Vyniojame įdarą į lietinius. Lietinius pakepiname svieste ir patiekiame su grietine.

Pyragas „Grybautojo svajonė“

Įdarui:

200-300g virtų grybų;
200 g mėgstamo faršo;
1 svogūnas;
0.5 poro;
2-3 skiltelės česnako;
Druskos, pipirų, prieskoninių žolelių- pagal skonį.

Tešlai:

150 g grietinės;
150 g majonezo;
3 kiaušiniai;
1.5-2 šaukšteliai kepimo miltelių;
Provanso žolelių mišinio- 1 arb. šaukštelis;
Miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.

Įdarui- faršą pakepiname, sudedame smulkintus svogūną, česnaką, porus ir grybus. Sūdome, pabarstome pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepiname, ataušiname.

Tešlai- majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišome. Sudedame kepimo miltelius, išsijotus miltus.
Viską gerai išmaišome.

Į pyrago formą, suteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilame 2/3 tešlos. Tada tolygiai paskirstome įdarą ir užpilame likusia tešla. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka prie arbatos ar sultinio puodelio, labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.

Grybų ikrai

Grybai -1 kg;
Morkos - 300 g;
Pomidorai – 300 g;
Svogūnai – 200 g;
Česnakai – 1 galvutė;
Druska, pipirai – pagal skonį;
Pomidorų pasta – 2 valg. šaukštai.

Grybus nuvalome ir išverdame.

Visas daržoves ir virtus grybus sumalame mėsmale. Pradedame nuo morkų ir svogūnų- dedame kepinti su aliejumi. Toliau sudedame ir maltus grybus, pomidorus, česnakus. Įdedame pomidorų pastos (galima naudoti ir pomidorų padažą, tik tada jo dėkite daugiau), pasūdome, įberiame pipirų. Viską patroškiname 15-20minučių.

Viskas- grybų ikrai paruošti. Galima karštus sukrėsti į stiklainiukus ir dar 30min sterilizuoti. Turėsite gatavą užkandį ir šaltam žiemos vakarui, užsukus netikėtam svečiui ar šiaip draugų vakarėliui prie taurės vyno...

Grybų ikrus tepame ant duonos riekelių. Skanaus!

Vita Ž.

***************************************************

Sprandinės kepsnys su baravykais

1 kg kiaulienos sprandinės;
250 g baravykų;
1 svogūnas;
3 skiltelės česnako;
1 morka;
1 kg mažų bulvyčių;
1 kg raugintų kopūstų;
2 valgomi šaukštai medaus;
6 šaukštai alyvuogių aliejaus; (arba savo mėgiamo)
Žiupsnelis čiobrelių, raudonėlio, kmynų;
Druskos ir pipirų pagal skonį.

Kiaulienos sprandinę įpjauti per vidurį, įtrinti česnaku, pipirais ir druska. Keptuvėje apkepinti susmulkintą svogūną, sutarkuotą morką ir susmulkintus baravykus. Atvėsintą įdarą sukimšti į sprandinės vidų, užsegti mediniais pagaliukais iš abiejų pusių. Sprandinę dėti į kepimo rankovę ir gražiai surišti storu siūlu.

Kepti orkaitėje pusvalandį 200 C ir valandą 170 C temperatūroje. Kopūstus troškinti 1,5 val. su dviem šaukštais medaus ir 4 šaukštais alyvuogių aliejaus. Bulves išvirti ir nulupti. Užpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, apibarstyti čiobreliais ir kmynais, trupučiu druskos. Viską gerai išmaišyti ir kepti orkaitėje apie 30 min. šalia sprandinės.

Risoto su grybais

Rissoto gamybai naudojau šiuos produktus:

300 g ilgųjų ryžių;
200 ml balto sauso vyno;
600 ml vištienos sultinio (naudojau 2 kubelius sultinio, bet
būtų pakakę ir 1,5);
250 g grybų, voveraičių arba nedidelių pievagrybių;
3 skiltelės česnako;
1 didelis svogūnas;
100 g sviesto;
50 g tarkuoto Džiugo arba Parmezano sūrio;
50 ml alyvuogių aliejaus;
saujelė šviežių petražolių ir krapų;
šviežiai maltų pipirų.

Visų pirma didelėje gilioje keptuvėje išlydžiau pusę sviesto, supyliau aliejų ir pakepinau susmulkintą česnaką bei svogūną, kol gražiai pagelto. Tada supyliau ryžius ir pastoviai maišydama kepinau apie 2-3 minutes. Vėliau atėjo eilė vynui. Supyliau vyną ir maišiau kol vynas visas susigėrė į ryžius. Tai įvyko gana greitai.

Susigėrus vynui, atėjo eilė sultiniui (jį pačioje pradžioje pasigaminau sultinio kubelius užpylusi verdančiu vandeniu). Užpyliau du nedidelius samtelius vyno ant ryžių ir praktiškai pastoviai maišiau, kol vėl neliko skysčio, tada vėl du samtelius užpyliau, vėl maišiau kol skysčio nebeliko, vėl du samtelius užpyliau ir taip, kol pasibaigė sultinys.

Tiesa, tuo pačiu pasigaminau grybus kitoje keptuvėje (Supjausčiau pievagrybius plonomis riekelėmis ir kepiau ant sviesto, kol skystis išgaravo (sudėjau petražoles ir krapus, dar šiek
tiek druskos užbėriau)).

Kai gaminau su voveraitėmis, jų nepjausčiau, labai gražiai atrodė sveikos. Paruoštus grybus sudėjau į ryžius, subėriau sūrį, viską išmaišiau, uždengiau dangčiu keptuvę ir dar palaikiau išjungus ugnį apie 5 min.

Grybienė

300 g gudukų arba ūmėdžių
4 bulvės
2 morkos
1 svogūnas
1 kubelis sultinio
100 ml grietinėlės
3 lauro lapai
3 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomas šaukštas miltų
4-5 kvapnieji pipirai
žiupsnelis raudonėlio
žiupsnelis čiobrelių
žiupsnelis krapų
druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Užvirinti 2 litrus vandens, į verdantį vandenį sudėti sultinio kubelį ir kvadratėliais supjaustytas bulves, lauro lapus ir pipirus. Kol bulvės verda, apkepinti alyvuogių aliejuje smulkiai supjaustytą
svogūną, sutarkuotą morką.

Kai morkos gražiai apkeps, sudėti nuvalytus, supjaustytus ir nuplautus grybus, įberti žiupsnelį druskos, raudonėlį ir čiobrelius ir vis pamaišant kepti apie 5-7 min. pabaigoje įdėti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinti. Supilti patroškintus grybus į puodą ir virti apie 5 min. Pagardinti grietine ir krapais.

Bulvių apkepas su voveraitėmis

Bulvės (virtos su lupena) 1500 g
Voveraitės (šviežios) 500 g
Fermentinis sūris 100 g
Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė 100 g
Rozmarinai (švieži) 5 g
Raudonėliai 5 g
Mozarela sūris 100 g
Aliejaus (kepimui) 3 valg. šaukšt.

Išvirtas bulves nulupti. Skardą patepti aliejumi ir sudėti pusę bulvių, supjaustytų riekelėmis. Ant viršaus sudėti apvirtas su druska
voveraites ir pabarstyti susmulkintu raudonėliu. Ant voveraičių sudėti supjaustytą šoninę ir pabarstyti rozmarino lapeliais. Ant viršaus sudėti sūrį.

Tada - eilė likusioms bulvėms, jas apibarstyti susmulkintais krapais bei truputėliu druskos. Apšlakstyti aliejumi.

Pabaigoje sudėti riekelėmis supjaustytą Mozarelos sūrį. Uždengti
apkepą kepimo popieriumi ir kepti 200C temperatūroje 25 min.

Almina

*******************************************************************

Pyragas su grybais

Tešlai

100 g bulvių piurė
100 g sviesto
150 ml miltų
po žiupsnelį druskos ir cukraus

Įdarui

300 ml pakepintų grybų
2 nedidelės svogūno galvos
200 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 saldus raudonasis pipiras
kapoti žalumynai
druska, juodieji pipirai, citrinpipiriai
200 ml neriebios grietinėlės
2 kiaušiniai

Išvirti bulves, padaryti piurė ir ataušinti. Sumaišyti miltus su piurė, sudėti minkštą sviestą, druską, cukrų ir suminkyti tešlą.
Iškočioti tešlą tarp dviejų plėvelės lakštų, iškloti kepimo formos dugną ir sieneles bei padėti į šaldytuvą.

Šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintus svogūnus, kol suminkštės ir
sumaišyti su grybais. Sudėti kubeliais supjaustytą pipirą, pusę tarkuoto sūrio, druską, prieskonius ir žalumynus.

Išplakti kiaušinius su grietinėle.

Kepimo formą su tešlą uždengti kepimo popieriumi, priberti sausų pupelių ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 5 min.
Išimti iš orkaitės, išberti pupeles ir nuimti kepimo popierių. Sumaišyti kiaušinių masę su įdaru ir supilti ant tešlos. Ant viršaus suberti likusį sūrį. Kepti 30 – 35 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Prieš išimant pyragą šiek tiek ataušinti formoje.

Aš piurė padariau iš miltelių – 80 ml piurė sumaišiau su 100 ml vandens. Į grybus įmaišiau pusę kubelio grybų sultinio. Į kiaušinių masę įmaišiau indelį tepamo varškės sūrelio su žalumynais. Pipirą į įdarą reikia dėti nevirtą... Aš vietoje pipiro įdėjau morką ir gabaliuką cukinijos, supjaustytus šiaudeliais, kuriuos patroškinau kartu su svogūnais ir grybais.

Salotos “Seklyčia”

Patiekalui pagaminti reikės:

100 g bulvių
100 g morkų
100 g raugintų agurkų
100 g konservuotų žirnelių
100 g marinuotų obuolių
100 g virtos vištienos
50 g virto arba rūkyto kumpio
50 g džiovintų grybų
50 g svogūnų
keli citrinos griežinėliai
50 ml aliejaus
100 ml majonezo
žalumynų

Obuolius, virtas bulves ir morkas nulupkite, iš agurkų išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Išvirtus pjaustytus grybus apkepinkite aliejuje kartu su smulkintais svogūnais ir atvėsinkite. Daržoves ir grybus sumaišykite su smulkinta vištiena. Berkite žirnelius, krėskite pusę majonezo ir viską išmaišykite. Salotas sudėkite kauburėliu į salotinę, ant viršaus užpilkite likusį majonezą. Puoškite kumpiu, obuoliais, citrinomis ir žalumynais.

Dzūkiška grybų sriuba

1 litrui sriubos reikės:

1 morka,
svogūno pagal skonį,
pora nedidelių bulvių,
grybai (labiausiai
tinka voveraites ir/arba žaliuokes),
perlines skaldytos kruopos,
žalumynai.

Pirmiausiai nuplauname ir sudedame į puodą grybus (tai gali būti šviežios, šaldytos, ar sūdytos voveraites, žaliuokes), pavirę apie 10 minučių sudedame tarkuotas arba pjaustytas morkas, bulves, svogūną, viską šiek tiek pavirus suberiame perlines skaldytas kruopas (apie vieną stiklinę), įberiame druskos, pipirų ir pagardiname žalumynais. Viską verdame apie 30 – 40min.

Grybų kotletukai

Ingridientai:

400g virtų miško grybų
2 kiaušiniai
4 v.š. miltų
1 svogūnas
šviežių petražolių
druska ir pipirai
aliejus

Gaminimas:

Virtus grybus sumalame ir dedame į didesnį indą. Kartu malame arba labai smulkiai pjaustome svogūną. Į grybus suberiame miltus, dedame kiaušinį ir smulkintas petražoles, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Masė neturi būti tiršta, turi būt panašiai kaip blynų tešla.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir valgomuoju šaukštu dedame paruoštos grybų masės. Kotletus kepame neilgai, kol iš abiejų pusių švelniai paruduoja. Patiekiame su bulvių koše ir sviesto ir grietinės padažu.

Skanaus
Elena

******************************************

Makaronai su voveraičių padažu

Reikės:

1. Makaronų
2. šviežiai prigrybautų 2011metų virtų voveraičių
3. gabalėlio sviesto
4. 150g virto Itališko kumpio
5. 200 g. grietinėlės
6. 1 v.š. smulkintų petražolių
7. kietojo parmezano sūrio
8. 1/2 svogūno
9. 3 skiltelės česnako

Apkepame svogūnus, česnakus, virtą kumpį ir voveraites svieste.
Pakepti tiek, kad svogūnai suminkštėtų, įgautų auksinį atspalvį, kumpis paskrustų. Nežiūrėjau tiksliai į laiką, bet kepiau iki 10min.

Po to supilti grietinėlę ir jei trūksta pridėti dar šiek tiek druskos. Viską dar troškinti dar 5min po truputi pamaišant.
Dideliame puode išverdame makaronus ( verdame 10min, kad nebūtų pervirę).

Nukošti makaronus ir sudėti į keptuvę ant jau apkeptų grybų. Galiausiai apibarstau tarkuotu sūriu, naudoju parmezaną.:)

SKANAUS!

Ramunas R.

*************************************************

Pyragėliai su grybais

Tešlai (picos tešla):

0,5 l virinto kambario temperatūros vandens
1 kg miltų (gali minkant truputi daugiau reikti)
5 g šviežių mielių
12 g druskos
40 ml alyvuogių aliejaus
Tešlos išeina daug, šiam patiekalui reikia apie 400 g, likusį kiekį užšaldau arba naudoju picai.

Įdaras

250 g pievagrybių
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1/2 a.š. raudonėlio
1 a.š. čiobrelio
pipirų
druskos
alyvuogių aliejaus
2 v.š. pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)

Aptepimui

1 kiaušinio trynys
2 v.š. aliejaus
sezamo sėklų

Tešlai vandenyje (iki ~20C) išmaišome mieles su druska. Dedame aliejų ir sijojame miltus. Minkome tešlą kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Susukame į bandą ir valandai palaikome šaldytuve.

Įdarui aliejuje apkepame smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną. Dedam prieskonius ir susmulkintus grybus. Pakepame kol išgaruos skystis. Dedama pomidorų pastą. Gerai išmaišome. Masė turi būti blizgi, bet be skystimo.

Iš atvėsusios tešlos kočiojame ploną lakštą (kaip virtinukams). Su stikline išspaudžiame formeles ant jų dedame po truputį įdaro ir kruopščiai užspaudžiame kraštus. Dedame ant sviestinio popieriaus ir aptepame kiaušinio- aliejaus plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepti 200 C apie 20 min.

Ieva G.

*************************************************

Trinta pievagrybių sriuba su kepta šonine

Reikės:

30 g džiovintų baravykų
1 V Š alyvuogių aliejaus
600 g pievagrybių
2 skiltelės česnakų
1 didelis svogūnas
2 V Š sviesto
sauja šviežių čiobrelių
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
1 litras daržovių sultinio
2 V Š maskarponės sūrio
4 grižinėliai šoninės

Gaminimas:

Džiovintus baravykus užpyliau verdančiu vandeniu ir pamirkiau pusvalandį.

Keptuvėje įkaitinau sviestą, subėriau smulkintus česnakus ir svogūną. Šiems pakepus, subėriau griežinėliais supjaustytus pievagrybius (saują grybų atidėjau į šalį), kepiau kol grybai paleido savo sultis.

Sudėjau išmirkytus grybus. Dar pakepiau 5 minutes.
Į puodą supyliau sultinį, vandenį, kuriame mirko baravykai ir sukrėčiau visą keptuvės turinį.

Palikau virti ant silpnos ugnies 20 minučių.
Išvirusią sriubą smulkiai sutryniau maisto trintuvu.
Įmaišiau maskarponės sūrį, pipirus, čiobrelių lapus (kotelių nedėkite) bei druską pagal skonį.

Keptuvėje pakaitinau aliejų, pakepiau likusius pievagrybius ir juostelėmis smulkintą šoninę.

Sriubą supyliau į dubenėlius kartu su pievagrybiais ir kepta šonine.

SKANAUS!

Kristina

*****************************************************

Konservuoti grybai

1 litras nuvirtų grybų,
2 vidutiniai svogūnai,
pusė stiklinės aliejaus,
du vidutiniai pomidorai,
šiek tiek mažiau kaip pusė stiklinės vandens,
maltų kvepiančių pipirų,
lauro lapas,
1 arbat. šaukšt. druskos (aš visada dedu pagal skonį).

Gaminimas

Svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Supilame iškepusius svogūnus su aliejumi į puodą, kuriame troškinsime grybus. Sudedame nuvalytus, supjaustytus ir nuvirtus grybus, įpilame vandens, sudedame pipirus, lauro lapą, druską. Truputį patroškiname, kol visi produktai susimaišo, grybukai išskiria savo sultis ir gaunasi vientisas mišinys. Tai truktų apie 10 min. Troškindami pamaišome, kad nesviltų.

Sudedame kubeliais pjautytus pomidorus. Troškiname dar tiek panašiai, kol pomidorai suminkštėja ir atiduoda savo sultis grybukams. Sukrečiame į švarius stiklainius ir sandariai užsukame. Laikome vėsiai, pvz. rusyje.

Šis receptas geras tuo, kad nereikalauja daug laiko ir nesudėtingai gaminamas. Kiekviena šeimininkė gali prieskonius dėti pagal skonį, daryti aštresnį - įdėti dar kitokių pipirų, kas mėgsta, galima dėti daugiau ar mažiau pomidorų ar svogūnų. Galima gaminti be pomidorų.

Pikantiškesniam skoniui kartais dedu truputį cukraus. Vandens pilu kartais mažiau kartais daugiau, žiūrint kokių grybų daugiau yra, nes vieni išskiria daugiau skysčio, kiti - mažiau. Skaniausia būna, kai yra įvairių rūšių grybukų. Tai puikus patiekalas netikėtiems svečiams ar šeimai šaltais žiemos vakarais. Valgome su duona, su bulvėmis. Galima dėti kaip pagardą ant silkės, į ryžių košę, ant makaronų ir t.t. Tiesiog fantazuoti.

SKANAUS

Rasa T.

*******************************************************

Troškinys moliniuose indeliuose

Reikės:

0,5 kg paukštienos filė,
6 bulvių,
didelės morkos,
svogūno,
pievagrybių savo sultyse,
vištienos prieskonių,
aliejaus,
grietinės,
sviesto,
vandens,
molinių indelių.

Paukštieną ištriname prieskoniais ir supjaustome gabaliukais. Atskirai aliejuje pakepiname pievagrybius, paukštieną, sutarkuotą morką ir svogūnus. Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais. Viską dedame sluoksniais į molinius indelius. Į kiekvieną iš jų dar įdedame po gabaliuką sviesto ir įpilame po pusę puodelio vandens. Troškiname 0,5 val. 170 C orkaitėje. Baigiant troškinti, į kiekvieną indelį įdedame po šaukštelį grietinės. Skanaus!

Aistė

***********************************************
Susidūriau su tokia problema: grybai, kurie buvo miške - tik voveraitės, o jų kiekis milžiniškas. Todėl nusprendžiau pagaminti ką nors iš šių grybų ir žiemai. Gal ir Jums patiks.

Voveraičių padažas

1 dalis svogūnų;
1 dalis pomidorų;
2 dalys morkų;
2 dalys voveraičių;
1 čili pipiras;
Druskos, cukraus, acto pagal šeimininkės skonį.
Aliejaus, prieskonių.

Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas nuplauname, nuvalome ir sutarkuojame. Pomidorus nuplikome, nuimame odelę ir sutriname virtuviniu trintuvu.

Svogūnus pilame į įkaitintą aliejų ir pakepiname, dedame morkas ir pilame sutrintus pomidorus (jei pomidorų neturite galite įpilti šiek tiek vandens), viską patroškiname. Kai suminkštėja morkos, dedame voveraites (jei jos didelės supjaustome į mažesnius gabalėlius).

Dedame prieskonius: druską, cukrų, pilame šiek tiek acto, įdedame vieną pjaustytą čili pipirą (jei mėgstate aštriai palikite dalį sėklų, jei ne beveik visas sėklas pašalinkite), įpjaustome keletą skiltelių česnako.

Paverdame 10 min. Virtuviniu trintuvu masę sutriname, dedame prieskonius: lauro lapus, pipirus. Masę užkaitiname iki virimo ir nukeliame (būkite atsargūs - sutrinta masė elgiasi kaip įkaitinta lava).

Padažą supilstome į iškaitintus dar karštus stiklainius ir užsukame dangteliais. Voveraičių padažas paruoštas, galima mėgautis ir iš karto, ir žiemą. Tinka prie paukštienos, mėsos patiekalų, galima užsitepti ant pakepintos duonos. Nustebsite, kad voveraitės gali turėti tokį stiprų skonį.

Skanaus

Ramunė

*************************************************

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją