Riebi žuvis

Vienas žinomiausių ir dažniausiai valgomų riebios žuvies pavyzdžių – lašiša. Šioje žuvyje gausu Omega riebalų rūgščių ir riebaluose tirpių vitaminų. Omega riebalų rūgštys palaiko odos stangrumą, neleidžia jai išsausėti, stabdo raukšlelių atsiradimą. Riebaluose tirpūs vitaminai saugo odą nuo ligų, laisvųjų radikalų ir t.t. Riebios žuvies reikėtų valgyti bent 1–2 kartus per savaitę. Jos maistinė vertė vertinga ne tik odai, bet ir plaukams bei nagams.

Juodasis šokoladas

Tikras, kokybiškas, ne mažiau nei 80 proc. sausosios kakavos masės turintis juodasis šokoladas pastaruoju metu mokslininkų ir mitybos specialistų ypatingai liaupsinamas. Juodajame šokolade gana daug odai svarbių antioksidantų, taip pat yra odai naudingų riebalų.

Antioksidantai padeda lėtinti odos senėjimą, saugo odą nuo ultravioletinės spinduliuotės, o šokolade esantys riebalai padeda stabilizuoti audinių drėgmės lygį ir palaikyti jų švelnumą. Kasdien galima suvalgyti apie 20–30 gramų kokybiško juodojo šokolado.

Pasirodo, kad tai gali būti net ir ilgaamžiškumo paslaptis – kur kas daugiau nei 100 metų sulaukusi japonė prisipažino, kad yra užkietėjusi juodojo šokolado mėgėja.

Paprikos

Ar žinojote, kad paprikoje yra kur kas daugiau vitamino C nei citrinose? Būtent paprikos išsiskiria gana dideliu vitamino C kiekiu, o šis vitaminas yra vienas svarbiausių normalios odos funkcijos ir jos struktūros palaikymui. Odai stokojant vitamino C ji ne tik pakeičia spalvą (tampa blyški, pilkšva), bet tampa neatspari saulės spindulių ir kitų žalingų aplinkos faktorių poveikiui. Paprikose taip pat nemažai karotino, kuris odai itin svarbus, nes organizme yra paverčiamas vitaminu A. Paprikų galima valgyti kasdien, nes kiekvieną dieną reikėtų suvalgyti bent apie 400 – 600 gramų įvairių daržovių, o ši vertinga daržovė – puikus pasirinkimas.

Morkos

Morka – viena naudingiausių daržovių, kurą galima valgyti praktiškai ištisus metus. Morkose itin daug karotino, kuris organizme virsta vitaminu A. Šis vitaminas labai svarbus normaliai odos funkcijai, optimaliam odos riebumui, spuogų prevencijai. Užtenka suvalgyti po kelias nedideles morkas per dieną. Persistengus oda gali tapti oranžinės spalvos.

Špinatai

Ar atsimenate, ką valgo Popajus, kad įgautų stebuklingų galių? Taip taip, būtent špinatus. Jais mėgautis reikėtų kuo dažniau – jie naudingi ir sveikatai, ir grožiui. Špinatų sudėtis – itin turtinga. Juose randama ne tik geležies ir folio rūgšties, bet ir kitų įvairių vitaminų bei mineralų. Vertėtų paminėti kalį, magnį, vitaminus A, E ir C. Špinatai itin naudingi odos grožiui, nes papildo ją svarbiomis maistinėmis medžiagomis ir apsaugo nuo žalingų aplinkos faktorių. Špinatų galima valgyti taip dažnai, kaip tik norisi, nebent yra kokių nors kontraindikacijų.