Štai 5 priežastys, kodėl reikėtų atsikratyti mikrobangų krosnelės, jei vis dar ją naudojate:

1. Dingsta maistinė vertė

Kaitinant maistą mikrobangų krosnelėje, panaikinama originali maistinių medžiagų vertė. Skleidžiamos bangos priverčia vandens molekules suktis greičiau, sukeliama trintis. Šitaip maistas sušyla greičiau, tačiau pasikeičia jo molekulinė struktūra. Sugėręs krosnelės spinduliuotę, maistas tampa beveik nemaistingas.

2. Sunaikinamas vitaminas B-12

Amerikiečių žurnale apie žemės ūkio ir maisto chemiją – ,,Journal of Agricultural and Food Chemistry“ skelbiami tyrimų rezultatai rodo, jog po kaitinimo mikrobangomis, B-12 vitamino cheminės medžiagos tampa beveik neaktyvios. Tyrime buvo naudotas pienas, žalia jautiena ir kiauliena. Po kaitinimo vitamino nuostolis siekė nuo 30% iki 40%.

3. Skatina vėžinių auglių vystymąsi

Šildyti maistą, įvyniotą į plastiką ar patiektą plastikinėje lėkštėje, yra ypač pavojinga. Taip sukuriama palanki terpė atsirasti kancerogeninėms medžiagoms. Jos organizme sukelia ar paskatina vėžinių auglių vystymąsi.

4. Pakitimai kraujyje

Šveicarijos klinikos studijų „Swiss clinical study“ atliktas tyrimas parodė, jog mikrobangose kainintas pienas ir daržovės, kurias suvartojame, skatina pakitimus kraujyje. Visų 8 tiriamųjų kraujyje sumažėjo eritrocitų, padaugėjo baltųjų kraujo ląstelių, padidėjo cholesterolio kiekis.

5. Trikdomas širdies ritmas

Amerikos universiteto „Trent University“ profesorė Dr. Magda Havas nustatė, jog mikrobangų skleidžiama radiacija daro įtaką širdies susitraukimo dažniams bei širdies ritmo veiklai. Nuolat valgant maistą, šildytą mikrobangų krosnelėje, greitai galima pajusti krūtinės skausmus, širdies veiklos pakitimus.

Pasiremdami šiomis žiniomis, jog mikrobangų krosnelės skleidžiamos bangos yra ypač pavojingos, galime daryti išvadą, jog puiki idėja būtų kuo greičiau ja atsikratyti. Žinoma, dažnai skubame, toks šildymo būdas pasirenkamas dėl patogumo. Tačiau skirti laiko maisto gaminimui verta: užtruksime ilgiau, tačiau kūnas už tai atsidėkos.